Šport
396 ogledov

"Načrtoval sem čas z družino. Zdaj pa ..."

Novak Đoković Marjan Vajda
Novak Đoković je po uspešni vrnitvi med najboljše po poškodbi komolca zdaj osredotočen na naslednji cilj - se znova povzpeti na prvo mesto na svetovni računalniški lestvici. To bi mu lahko uspelo še pred koncem sezone.

Srbski teniski igralec Novak Đoković, ki zaseda tretje mesto na lestvici ATP za Špancem Rafaelom Nadalom in Švicarjem Rogerjem Federerjem, se trenutno na to pripravlja v domačem Beogradu, kjer je podaljšal odmor pred zaključkom sezone v Aziji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tamara Zidanšek WTA Šport Slovenki podirata rekorde

"Načrtoval sem biti tu s svojo družino ... zdaj pa je še vse tako, da se znova potegujem za prvo mesto na svetovni lestvici," je dejal novinarjem v svojem teniškem centru v srbski prestolnici. Kot je pojasnil 31-letni zmagovalec 14 naslovov na turnirjih za grand slam, je v Beogradu ostal dlje, da bi si dal malce več časa za počitek in priprave za azijsko turnejo.

Đoković je pri 14 osvojenih naslovih na turnirjih velike četverice, za Nadalom tako zaostaja za tri naslove, za Federerjem za šest.

Đoković se je na teniška igrišča po šestmesečni odsotnosti zaradi poškodbe komolca vrnil ob začetku letošnje sezone, a mu sprva ni šlo vse po načrtih, saj je kazal nestanovitno igro. Spomladanski menjavi trenerjev, ko se je poslovil tako od Radeka Stepaneka kot tudi Andreja Agassija in nazaj pripeljal svojega dolgoletnega trenerja Marjana Vajdo, je sledil strm vzpon v igri. Tako se je v zadnjih mesecih znova vrnil na najvišjo raven, kar je potrdil z osvojenima naslovoma v Wimbledonu in na odprtem prvenstvu ZDA. Od Wimbledona je izgubil samo en dvoboj, in sicer v začetku avgusta v Torontu proti Grku Stefanosu Tsitsipasu. V tem času se je povzpel na tretje mesto na lestvici ATP, kjer s 6445 točkami za več kot 2300 točk zaostaja za vodilnim Nadalom.

A ob dejstvu, da je v tem času lani manjkal in bo tako na prihodnjih turnirjih tako lahko le osvajal točke, ter ob trenutni poškodbi Nadala so mu vrata do prvega mesta odprta. Če bi mu uspelo priti na vrh še pred koncem sezone, bi tako petič v karieri po letih 2011, 2012, 2014 in 2015 sezono končal kot prvi igralec sveta. Kljub veliki želji po ponovni osvojitvi prvega mesta Đoković pravi, da se mu nikamor ne mudi: "Ta možnost je odprta ... vendar je prvi cilj igrati dobro v Šanghaju."

Možnost, da še pred koncem sezone znova postane številka ena moškega tenisa, je pred kratkim napovedal tudi nekdanji britanski teniški igralec Greg Rusedski. "Glede na to, kako igra, menim, da bo do konca leta spet številka ena moškega tenisa," je za britanski The Telegraph sredi septembra zapisal Rusedski.

Ob tem je 45-letni nekdanji četrti igralec sveta izrazil prepričanje, da lahko Đoković prehiti Federerja in Nadala po številu osvojenih naslov na turnirjih za veliki slam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.