Šport
274 ogledov

Hercogova do odmevne zmage

Polona Hercog Epa
Slovenska teniška igralka Polona Hercog odlično nastopa v Pekingu na turnirju WTA z nagradnim skladom 8,285 milijona dolarjev.

27-letna Slovenka Polona Hercog, ki se prek kvalifikacij uspešno prebila na glavni del turnirja, je v prvem krogu gladko, po dobri uri igre s 6:2, 6:1 premagala 50. igralko z lestvice WTA, Američanko Coco Vandeweghe.

Hercogovo v drugem krogu odprtega prvenstva Kitajske čaka dvoboj s četrto igralko sveta, Francozinjo Caroline Garcia, ki je za preboj v drugi krog proti domačinki Yafan Wang potrebovala več kot tri ure.

Uspešna tudi Klepačeva

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v Pekingu uspešno začela nastope na turnirju dvojic. V paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, s katero sta šesti nosilki odprtega prvenstva Kitajske, je v prvem krogu dvakrat s 6:3 premagala švicarsko-avstralsko navezo, Timea Bacsinszky - Ajla Tomljanović.

V drugem krogu 8,285 milijona dolarjev vrednega turnirja WTA se bosta Klepačeva in Martinez Sanchezeva pomerili z boljšim parom iz obračuna Shuko Aoyama/Lidziya Marozava (Jap/Blr) - Raquel Atawo/Anna-Lena Grönefeld (ZDA/Nem).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.