Nadal še naprej melje! Nepremagan ostaja od avgusta!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nadal osvojil Acapulco in ostal v letošnjem letu nepremagan.
Oglej si celoten članek

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal nadaljujejo s popolnim startom v letu 2022, potem ko je v finalu turnirja ATP v Acapulcu z denarnim skladom 1,68 milijona dolarja s 6:4, 6:4 premagal Britanca Camerona Norrieja.

To je bil prvi turnir za Španca po zmagi na odprtem prvenstvu Avstralije. Nadal je za četrto zmago v ravno toliko medsebojnih dvobojih nad 12 igralcem sveta potreboval uro in 54 minut.

Do odločilne prednosti v prvem nizu je Španec prišel v peti igri. Bolj zanimiv je bil drugi niz, ko sta na začetku oba igralca izgubila igro na svoj servis, Norrie je potem povedel z 2:1, a je Nadal dobil naslednje štiri igre za vodstvo s 5:2. Španec je potem prvo igro na svoj servis za zmago zapravil, je pa zato izkoristil drugo.

Foto: Profimedia Rafael Nadal

Za 35-letnika je to 91. turnirska zmaga v karieri, četrta v mehiškem Acapulcu, kjer je pred tem slavil v letih 2005, 2013 in 2020. Tako kot pred dvema letoma tudi letos ni izgubil niza.

Nadal ostaja nepremagan, odkar je lani avgusta v tretjem krogu turnirja v Washingtonu izgubil proti Južnoafričanu Lloydu Harrisu; lansko sezono je nato končal zaradi poškodbe levega stopala.

V letošnji sezoni se je Španec vrnil v velikem slogu, saj še ne pozna poraza. Najprej je dobil pripravljalni turnir za prvi grand slam sezone v Melbournu, nato še OP Avstralije, s čimer je z 21 zmagami na turnirjih velike četverice za sabo pustil Švicarja Rogerja Federerja in Srba Novaka Đokovića, s katerima so bili izenačeni pri 20 končnih slavjih. Zdaj pa je zmagal še v Acapulcu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:35 27. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.