Šport
173 ogledov

Nadal še naprej melje! Nepremagan ostaja od avgusta!

Rafael Nadal Profimedia
Nadal osvojil Acapulco in ostal v letošnjem letu nepremagan.

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal nadaljujejo s popolnim startom v letu 2022, potem ko je v finalu turnirja ATP v Acapulcu z denarnim skladom 1,68 milijona dolarja s 6:4, 6:4 premagal Britanca Camerona Norrieja.

To je bil prvi turnir za Španca po zmagi na odprtem prvenstvu Avstralije. Nadal je za četrto zmago v ravno toliko medsebojnih dvobojih nad 12 igralcem sveta potreboval uro in 54 minut.

Do odločilne prednosti v prvem nizu je Španec prišel v peti igri. Bolj zanimiv je bil drugi niz, ko sta na začetku oba igralca izgubila igro na svoj servis, Norrie je potem povedel z 2:1, a je Nadal dobil naslednje štiri igre za vodstvo s 5:2. Španec je potem prvo igro na svoj servis za zmago zapravil, je pa zato izkoristil drugo.

Rafael Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia

Za 35-letnika je to 91. turnirska zmaga v karieri, četrta v mehiškem Acapulcu, kjer je pred tem slavil v letih 2005, 2013 in 2020. Tako kot pred dvema letoma tudi letos ni izgubil niza.

Nadal ostaja nepremagan, odkar je lani avgusta v tretjem krogu turnirja v Washingtonu izgubil proti Južnoafričanu Lloydu Harrisu; lansko sezono je nato končal zaradi poškodbe levega stopala.

V letošnji sezoni se je Španec vrnil v velikem slogu, saj še ne pozna poraza. Najprej je dobil pripravljalni turnir za prvi grand slam sezone v Melbournu, nato še OP Avstralije, s čimer je z 21 zmagami na turnirjih velike četverice za sabo pustil Švicarja Rogerja Federerja in Srba Novaka Đokovića, s katerima so bili izenačeni pri 20 končnih slavjih. Zdaj pa je zmagal še v Acapulcu.

Komentarjev 1
  • Judith_Carter 10:35 27.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice