Šport
18002 ogledov

Bil je v izjemni formi, nato je prejel tretji odmerek cepiva

Gael Monfils Epa
Francoski tenisač je bil zaradi zdravstvenih težav primoran odpovedati nastop v Davisovem pokalu.

Gael Monfils, četrtfinalist uvodnega grand slama sezone za OP Avstralije, prihodnji teden ne bo zaigral na dvoboju Davisovega pokala med Francijo in Ekvadorjem. Kot je sporočil 35-letni veteran, je odpoved posledica zdravstvenih težav po prejemu tretjega odmerka cepiva zoper covid-19.

Monfils, 25. igralec sveta na lestvici ATP, je od poraza proti Mikaelu Ymerju pred tremi tedni v Montpellierju odpovedal udeležo na štirih zaporednih tekmovanjih - Rotterdam, Doha, Dubaj in nazadnje še Davisov pokal.

Gael Monfils | Avtor: Epa Epa

"Pozdravljeni, želel sem vam sporočiti nekaj novic glede moje nedavne odsotnosti. Imel sem manjši zdravstveni problem (verjetno po tretjem odmerku cepiva). Po nasvetu zdravnikov sem se odločil za počitek. Na žalost prihodnji teden ne bom mogel igrati v Davisovem pokalu. Upam, da se bom lahko vrnil v ZDA," je sporočil Francoz, ki se nadeja vrnitve na mastersu v Indian Wellsu (10. marec).

Monfils je sezono začel s turnirsko lovoriko v Adelaidu, 11. v karieri in prvo po skoraj dveh letih, zelo uspešno pa je nastopil tudi v Melbournu, kjer ga je v dvoboju za preboj med najboljše štiri izločil šele Italijan Matteo Berrettini. Z uvrstitvijo v četrtfinale je francoski zvezdnik izenačil svoj najboljši dosežek v Melbournu, nato pa mu je načrte prekrižalo zdravje.

Komentarjev 10
  • dani5 07:33 24.februar 2022.

    Pri nas bi dobil napotnico za psihiatrijo.

  • Gandi123 06:57 24.februar 2022.

    Diagnoza IZNENADA. Vesel naj bo, da je živ!!!

  • mph2 20:40 23.februar 2022.

    Verjetno, verjetno pa karkoli.

Sorodne novice