Gorenjska
3425 ogledov

Deset mesecev zapora za goljufijo pri cepljenju

Cepljenje proti covidu-19 v vojašnici Kranj. PR ZD Kranj Vrsta pred največjim cepilnim centrom na Gorenjskem, posneto konec junija 2021.
Okrajno sodišče v Kranju je peterico moških z območja Gorenjske in Ljubljane spoznalo za krive goljufije pri cepljenju. Sodbe še niso pravnomočne, je danes poročalo Delo.

Znana je zgodba, ki so jo 22. decembra lani razkrili na Policijski upravi Kranj. V Kranju so nekaj dni prej pridržali moškega, ki je prejel že sedem odmerkov cepiva proti covid-19 in so ga zalotili, ko je želel prejeti še osmi odmerek. V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da se je omenjeni moški v samo dveh mesecih v različnih terminih na cepilnem mestu identificiral v imenu štirih osumljencev in se cepil v njihovem imenu z namenom pridobiti covidno potrdilo. Za prejeta cepiva je prejel nizko plačilo, pri čemer je bilo ugotovljeno še, da je četverica za svojo korist izrabila njegovo stisko in osebne okoliščine ter ga kljub možnim  posledicam za njegovo zdravje napeljala k izvršitvi kaznivega dejanja.
 
Kranjsko okrajno sodišče je, kot danes poroča Delo, potrdilo sume kriminalistov in izdalo obsodilne sodbe za vse vpletene, te pa še niso pravnomočne.

V zadevi gre, kot navajajo, za kaznivo dejanje overitve lažne vsebine po prvem odstavku 253. člena kazenskega zakonika, za katero je predpisana kazen zapora do treh let.

Enemu od obdolženih je bila izrečena enotna kazen desetih mesecev zapora, štirim pa denarne kazni (dvema enotna denarna kazen, vsakemu v višini 2550 evrov, in dvema denarna kazen, vsakemu v višini 1360 evrov).

Iz Zdravstvenega doma Kranj so za Delo v zvezi z omenjenim primerom sporočili, da je kljub sodnemu epilogu dodatno tragično prav to, da je človek, čigar stisko so izkoristili drugi, obsojen na zaporno kazen, naročniki njegove »usluge« pa zgolj na finančno.

Komentarjev 4
 • Evangelina_Moore 13:22 23.februar 2022.

  Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

 • Pišmevuh 11:29 23.februar 2022.

  Kaj pa napeljevanje stroke k nevarnemu cepljenju?

 • Avatar DvaPlusDvaJe4
  DvaPlusDvaJe4 09:41 23.februar 2022.

  Velika riba nagrada, mala riba zapor.

Sorodne novice