Šport
12639 ogledov

Iz Nadalovega kota udarili po Đokovićevi družini: "Poglejte si! So, kakršni so!"

Toni Nadal Profimedia
Toni Nadal je tekom intervjuja močno zbodel tudi družino Novaka Đokovića.

Toni Nadal, nekdanji trener in stric morda celo največjega teniškega igralca vseh časov Rafaela Nadala, je za špansko La Vanguardio opravil zanimiv intervju, v katerem je bil osrednja tema neverjeten nečakov rekord, ko je z zmago na OP Avstralije vpisal še svojo rekordno 21. zmago na turnirjih za Grand Slam, s čimer je prehitel Rogerja Federerja in Novaka Đokovića.

Dolgoletni Rafin trener je tako razkril, da po njegovem mnenju 21 lovorik niti slučajno ne bo dovolj, da njegov nečak ostane vodilni na večni lestvici, saj bo Đoković veljal za velikega favorita Wimbledona ter da si želi, da bi si Rafael povečal prednost že na Roland Garrosu, a da je vse težje osvajati Grand Slame, saj se stalno pojavljajo neki novi obrazi, ki so sposobni zmagovati.

Toni Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia

Nato pa se je legendarni stric Toni dotaknil teme, ki močno odmeva po svetovnih medijih, še posebej v Srbiji, kjer so njegove besede označili za sramoten napad na družino njihovega junaka.

Novinar ga je namreč vprašal, kako družina in stabilno okolje vplivajo na njegovega varovanca ter če je to eden najpomembnejših dejavnikov njegovih uspehov.

Toni Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mnogi pravijo, da je za zmage potrebno dobro okolje, mar ne? V to čedalje bolj dvomim. Poglejte si, kaj vse je osvojil Đoković, kljub temu da je njegovo okolje takšno, kakršno je," je svoj odgovor začel Toni Nadal ter s tem močno zbodel Đokovićeve, preden se je osredotočil na lastno družino.

"V vsakem slučaju, družina Nadala je na srečo normalna in takšna je vedno bila. Že v času, ko je moj brat Miguel Angel Nadal igral za Barcelono. Vedno smo se izogibali ekstravagantnemu početju," je zaključil trenutni trener Felixa Auger-Aliassimeja, ki je pred tem svojega nečaka vodil do 16 Grand Slam zmag.

Toni Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia

Novakov oče Srđan Đoković je sicer v preteklosti že poskrbel za številne incidente in škandale, a tako odprtega napada iz Nadalovega tabora vseeno ni nihče pričakoval, saj sta si oba igralca v preteklosti vedno izkazovala zgolj spoštovanje, pa čeprav nikoli nista veljala za prava prijatelja.

Novak Đoković Ponovno srečanje Šport Đoković po kontroverznem intervjuju poiskal novinarja, to je sledilo Novak Đoković Prvi v tem delu Šport To naj bi bil Đokovićev megaprojekt na Jadranu, vreden 300 milijonov evrov!
Komentarjev 2
  • tomaz696 17:01 22.februar 2022.

    Koga boli k.

  • marjan48 15:01 22.februar 2022.

    Olajševalna okoliščina za Đokota je ta, da je doma na Balkanu....

Sorodne novice