Šport
1102 ogledov

Đoković: Nikoli nisem bil proti cepljenju

Novak Đoković Melbourne Epa
Đoković je pripravljen plačati še dodatno ceno za svoja stališča.

Prvi teniški igralec sveta Novak Đoković je v ekskluzivnem intervjuju za BBC spregovoril o svoji situaciji s cepljenjem ter o sagi, ki se je nato končala z njegovim izgonom iz Avstralije. Na vprašanje, če je pripravljen vztrajati pri svojih stališčih tudi v primeru, da bi to pomenilo neigranje na naslednjih grand slam turnirjih, je Srb odločno dejal: "Da, to je cena, ki sem jo pripravljen plačati."

Đoković je bil minuli mesec deportiran iz Avstralije, ker je sodišče odločilo, da ima minister za migracije Alex Hawke vso pravico za takšen ukrep, ker srbski teniški zvezdnik zaradi svojih stališč "predstavlja nevarnost za javno zdravstvo v državi".

"Nikoli nisem bil proti cepljenju. Cepil sem se kot deček. A vedno sem podpiral svobodo za to, da se sami odločimo o tem, kaj bomo vstavili v svoje telo," je zdaj za BBC izjavil Đoković. Ta zdaj upa, da bodo zahteve glede koronavirusa na naslednjih turnirjih manj restriktivne.

"Meni so principi in pravica do odločitve o tem, kaj bom vnesel v svoje telo, precej pomembnejše od naslovov in vsega tega, kar lahko prinese dober rezultat. Na čim večji način želim biti usklajen s svojim teleseom," je še povedal Đoković.

"Nikoli nisem dejal, da sem del proticepilskega gibanja ali da ga podpiram," je poudaril Đoković in dodal: "Res je žalostno, da je prišlo do takšne napačne predstave in napačnega sklepanja na podlagi nečesa, s čimer se v celoti ne strinjam."

Dodal je še, da ohranja možnosti za cepljenje proti covidu v prihodnosti odprte, "ker se moramo vsi skupaj kolektivno potruditi, da najdemo najboljšo možno rešitev za konec covida".

"Nikoli nisem bil proti cepljenju. Razumem, da si vsi, globalno gledano, prizadevajo čim bolj omejiti ta virus in ga, upam, čim prej zatreti," je še dejal Đoković, ki naj bi se na igrišča vrnil na turnirju v Dubaju 21. februarja.

Za nastopanje na turnirju v Dubaju zadostuje negativen test PCR, cepljenje ni obvezno.

Komentarjev 4
  • QSprm 11:54 15.februar 2022.

    Eden redkih, ki se lahko pohvali s cist navadno zdravo pametjo. Zgled za vse ponizne kleceplazece hlapce rezimov, ki brezglavo sledijo popolnim oslarijam korona terorizma. Ce bi jim veliki vodja tako ukazal, bi vihteli loparje tudi z gatami na glavi.

  • molka 11:01 15.februar 2022.

    budala na kubik

Sorodne novice