Šport
22007 ogledov

Grob napad: "Nadal je sovražnik države, tako kot Alonso"

Epa
Grob napad na največjega španskega športnika vseh časov ga je stal službe.

Alfons Godall je odstopil s položaja podpredsednika fundacije FC Barcelona, potem ko je pred dnema dnevoma pošteno razburkal strasti s kontroverzmim zapisom o zmagovalcu OP Avstralije Rafaelu Nadalu.

Legendarni španski tenisač je v nedeljskem finalu po epskem boju premagal Danila Medvedjeva in z 21. lovoriko postal rekorder po številu osvojenih grand slamov. Čestitke ob tem zgodovinskem dosežku so deževale z vseh strani, nekateri pa so trenutek izkoristili za kritiko na račun španskega tenisača.

Za enega najbolj kontroverznih zapisov je pokrbel Godall, nekdanji podpredsednik Barcelone v času prvega mandata Joana Laporte, ki je rojaka obtožil, da je sovražnik države.

Pri tem je tenisačev priimek spremenil v Navidad, kar v prevodu v katalonščino pomeni božič.

Rafael Nadal | Avtor: Epa Epa
"Rafael Navidad mi že od nekdaj vzbuja nelagodje. Zame je v istem košu kot La Roja (španska nogometna reprezentanca, op. a.), Real Madrid, Fernando Alonso in vsi ostali sovražniki države," je zapisal Godall.

Nadal je velik navijač madridskega Reala in zagovornik združene Španije. V času katalonskih nemirov se je javno opredelil za podpornika enotne države, a je ob tem izrecno poudaril, da je pripravljen sprejeti tudi katalonsko neodvisnost.

Godall, znan kot velik pristaš odcepitve, se je zaradi zapisa znašel na udaru kritik, zato je odstopil s položaja podpredsedika Barçine fundacije.

"Moj zapis o slavni osebi lahko zaradi pritiskov s strani podjetij in medijev škoduje fundaciji FC Barcelona. Ker se ne nameravam odpovedati svobodi govora, obenem pa Barcelone ne želim oropati niti centa, odstopam s položaja," je sporočil Godall.
 

Komentarjev 1
  • villa 09:40 04.februar 2022.

    O, ko bi kaj takega slisali tudi pri nas od kaksnega politika, kar tu na koncu zapisano.

Sorodne novice