Šport
25670 ogledov

Končno dobre novice za Đokovića, dosegel je pomembno zmago

Epa
Beograjsko sodišče je odločilo v prid najboljšemu tenisaču na svetu.

Pred desetimi dnevi je bila na beograjskem državnem tožilstvu vložena prijava zoper neznano osebo zaradi domnevnega ponarejanja PCR testa, na podlagi katerega je poskušal Novak Đoković vstopiti v Avstralijo in kot zdravstvena izjema zaigrati na grand slamu v Melbournu. 

Srbski tenisač se je na rezultate omenjenega testa, s katerimi je dokazoval, da je decembra lani že drugič prebolel koronavirus, skliceval tudi v svoji pritožbi na odločitev o preklicu vizuma.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa
Avstralsko zvezno sodišče je klub temu zavrnilo predlog za ponovno priznanje vize in ga deportiralo iz države, obenem pa mu je izreklo triletno prepoved vstopa. Avstralski premier Scott Morrison je sicer kmalu po tem v intervjuju za radio 2GB namignil, da bi lahko Đoković že prihodnje leto zaigral na OP Avstralije.

Po veliki drami v deželi kengurujev se je kalvarija prvega igralca sveta nadaljevala po vrnitvi v domovino, kjer so se nanj zgrnili očitki o ponarejanju PCR testa in kršitvah izolacije. Đoković je celo sam priznal, da se je po potrjeni okužbi s covidom-19 udeležil intervjuja z novinarjem in fotografom francoskega časnika L'Equipe.

Dan prej je bil brez maske prisoten na slovesnosti v Beogradu, kjer je podelil nagrade in pokale mladim tenisačem in se z njimi tudi fotografiral. V svojo obrambo je kasneje dejal, da v času obiska prireditve ni bil seznanjen s pozitivnim PCR testom, je pa pred odhodom opravil hitri test, ki je bil negativen.

Medtem ko mu še vedno grozi, da bo zaradi necepljenosti ostal brez nastopa na vseh štirih velikih turnirjih v sezoni 2022, pa je Đoković dosegel pomembno zmago na beograjskem sodišču, kjer so srbski pravosodni organi potrdili pristnost obeh PCR testov, ki jih je tenisač opravil 16. oziroma 22. decembra lani.

 | Avtor: BBC BBC

"Podpisnik Budimir Grom je 12. januarja 2022 vložil elektronsko kazensko ovadbo zoper neznane osebe zaradi storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin, poroča Telegraf. V prijavi je zapisano, da naj bi neznane osebe ponaredile potrdilo PCR, ki ga je Novak Đoković kasneje predložil kot sredstvo za oprostitev cepljenja. Po kazenski ovadbi je tožilstvo opravilo preiskavo in vložilo zahtevo pri Ministrstvu za zdravje za preverbo točnosti navedenih podatkov."

"2. februarja je tožilstvo od Ministrstva za zdravje prejelo obvestilo, da so rezultati testiranja na SARS-CoV-2, ki so predmet kazenske prijave, verodostojni. Preiskava opravljenih testov je pokazala, da je bil Novak Đoković večkrat testiran na covid-19 in da so potrdila z dne 16. oziroma 22. decembra legitimna," je v obrazložitvi sodbe zapisalo sodišče.

Komentarjev 3
  • h4ck3r 08:57 04.februar 2022.

    Hahahaha zelo pomemebna zmaga...kot da bodo kdaj priznali goljufijo. Poleg tega mu verjetno mi kakšna štefka v laboratoriju spreminjala podatkov, ampak so vpleteni malo vidnejši predstavniki. Tako da, edino kar je v tej "zmagi" jasno, da niso skorumpirani samo v ...prikaži več njihovem zdravstvu in politiki ampak več kot očitno tudi v sodstvu. Živela pravica v Srbiji.

  • ilija 05:22 04.februar 2022.

    Hehe srbska posla

  • papak 00:47 04.februar 2022.

    Budimir Grom 😂

Sorodne novice