Šport
42765 ogledov

Oglasilo se je tudi Ministrstvo za šport: Đoković prejel hud udarec

Novak Đoković Epa
Iz Francije so potrdili, da po trenutnih predpisih Novak Đoković ne bo smel necepljen nastopiti na Roland Garrosu.

Po najnovejših poročilih iz Francije srbski teniški as Novak Đoković ne bo smel nastopiti na Roland Garrosu, če se ne bo pred tem cepil.

Iz Francije so namreč potrdili, da s 15. februarjem prihaja do spremembe predpisov, ki so trenutno Novaku in podobnim dovoljevali vstop v državo in izvajanje družbenih aktivnosti, če so v zadnjih šestih mesecih preboleli koronavirus.

Đoković bi tako s svojim spornim potrdilom, da je decembra bil pozitiven, lahko nastopil na turnirju, ki se začne konec maja in konča v začetku junija, saj bi še spadal med izjeme, ki so v zadnjih šestih mesecih prebolele virus, in se mu tako ne bi bilo potrebno cepiti.

A Francozi so se odločili za to, o čemur se je že dolgo govorilo, da poostrijo pravila. Po novem velja potrdilo o prebolelosti zgolj štiri mesece, kar pomeni, da Đokoviću pravica za nastop na turnirju preteče že aprila.

Rafael Nadal Rivala Šport Tako sta se na zmago Nadala odzvala Federer in Đoković

Vse to je potrdilo francosko športno ministrstvo, ki je še posebej poudarilo, da tu ne bo mogočih nobenih izjem, niti za tako vrhunskega športnika, kot je Đoković, saj se bodo predpisi o cepljenju nanašali na vse prebivalce in obiskovalce Francije.

"Ti predpisi bodo nadaljnjega veljali tako za vse gledalce, kot tudi za profesionalne športnike. Kar se tiče Roland Garrosa, je šele maja. Situacija se lahko še spremeni in upamo, da se bo izboljšala. Videli bomo, toda že zdaj je jasno, da tu ne bomo delali nobenih izjem, pravila so enaka za čisto vse," so bili neposredni iz francoskega ministrstva za šport.

Novaka Đokovića tako lahko reši le izboljšanje zdravstvene situacije v Franciji in nova sprememba predpisov, kajti po trenutnih zagotovo ne bo smel nastopiti. Vse to pa bi se lahko spremenilo, če se bo Đoković resnično cepil, tako kot kažejo zadnja namigovanja.

Novak Đoković Dobro obveščen Šport "Đoković se bo cepil"
Komentarjev 5
  • Lumpi 17:49 07.februar 2022.

    Tako, kot je dobil potrdilo o prebolelosti, bo dobil še potrdilo o cepljenju. Da bi odstranil dvome, je pa že začel delati reklamo, da se misli cepiti, cepil se bo pa z vodo.

  • romy 22:09 03.februar 2022.

    Bolje,da konča kariero,denarja že tak ima preveč.

  • Toma 17:56 03.februar 2022.

    No kupil lažno potrdilo pa bo!

Sorodne novice