Šport
36629 ogledov

Še en neverjeten zasuk v sagi in nova zaušnica Novaku Đokoviću

Novak Đoković Epa
Francija naj bi spremenila svoje predpise, s tem pa znova zaprla vrata necepljenemu Novaku Đokoviću.

Po odločitvi avstralske vlade, da necepljenemu Novaku Đokoviću odvzame vizo ter mu prepove nastop na OP Avstralije, se celoten svet sprašuje, kakšna je nadaljnja usoda najboljšega igralca na svetu ter na katerih prizoriščih bo sploh lahko nastopil necepljen.

Predvsem pa je tu vprašanje, kateri Grand Slam mu je pripravljen odpreti vrata ter mu tako omogočiti, da poizkuša osvojiti še 21. rekordni naslov v karieri, s čimer bi tudi prehitel večna tekmeca Rafaela Nadala in Rogerja Federerja.

Naslednji veliki turnir, ki nas čaka v sezoni, je tako OP Francije v Roland Garrosu, na katerem bi moral od 22. maja dalje Srb braniti lansko zmago. A po pisanju enega najbolj slovitih časnikov na svetu, fancoskega L'Equipa, se to najverjetneje ne bo zgodilo, saj bodo v Franciji v veljavo kmalu stopila pravila, ki bodo onemogočila Srbu, da necepljen nastopi na turnirju.

Na njihovih straneh se je tako v petek zasvetil naslov "Sprememba pravil o cepljenju v Franciji bi lahko preprečila sodelovanje Đokovića na Roland Garrosu."

V članku sicer piše, da tako kot smo nedavno poročali, trenutno še veljajo predpisi, ki bi omogočili Đokoviću, da v Francijo do 16 junija vstopi necepljen ter tako nastopi na Roland Garrosu, ki se konča 5. junija, saj bo 16. junija minilo šest mesecev od (domnevne) Đokovićeve okužbe 16. decembra.

Đokovićeva vila Tu bo celil rane Šport Poglejte v notranjost Novakove 7 milijonov evrov vredne vile

Toda po navedbah L'Equipa bodo od 15. februarja v Franciji v veljavi novi predpisi, ki bodo Đokoviću omogočali necepljenemu vstop le do 16. aprila, saj bodo za dva meseca skrajšali obdobje, ko ima prebolelost enak status kot cepljenje. Đoković tako ne bo mogel nastopiti na majsko-junijskem turnirju v Franciji, če se pred tem ne bo dal cepiti, oziroma če v vmesnem času znova ne preboli bolezni in dobi novo štirimesečno izjemo.

Pri L'Equipu so še poudarili, da bodo nova pravila v veljavo stopila 15. februarja, kar pa še ne pomeni, da se kasneje ob izboljšani epidemiološki sliki ne bi mogla spremeniti. Toda če ne pride do kakšnih novih sprememb, vse kaže da Đoković, ki zagotovo ne bo spremenil svojega odnosa do cepljenja, izpušča še drugi Grand Slam sezone.

Danil Medvedjev Nova realnost Šport Drznil si je omeniti Đokovića, kar je sledilo, šokira

Nadal, ki bi mu lahko že v nedeljo ušel po številu zmag na največjih turnirjih na svetu, saj se je uvrstil v finale OP Avstralije, kjer ga čaka Rus Danil Medvedjev, bi tako lahko na svoji najljubši podlagi kot prvi favorit turnirja kar lepo znova ušel Srbu v boju za največjega vseh časov.

Đoković bi sicer v Roland Garrosu branil lanski naslov, potem je ne pariškem pesku leta 2021 v finalu premagal Grka Stefanosa Cicipasa.

Komentarjev 2
  • snjezana 10:26 30.januar 2022.

    Kdo igra in kdo zmaguje: novinarji in strici iz ozadja ali tenisači?

  • Lumpi 12:01 29.januar 2022.

    Pravzaprav me tale Đoka ne zanima kaj dosti. Naj dela, kakor hoče. Če si koristi ali škoduje, dela vse zase, tako ali drugače.

Sorodne novice