Šport
248 ogledov

Nadal korak od dosežka, ki ga lovi tudi Đoković

Rafael Nadal Epa
Rafael Nadal še šestič v finalu OP Avstralije.

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je prvi finalist odprtega prvenstva Avstralije in je blizu rekordnega, 21. naslova na turnirjih velike četverice. Petintridesetletnik je danes v polfinalu s 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 premagal italijanskega finalista Wimbledona, Mattea Berrettinija.

Nadal si je tako priigral svoj prvi finale v Melbournu po treh letih; zmagal je le leta 2013. "Veliko mi pomeni, da sem se tukaj vrnil v finale," je dejal Nadal med intervjujem po svoji 500. zmagi na trdi podlagi v Areni Rod Laver.

Španec je dvoboj z Berrettinijem začel silovito in hitro povedel z 2:0 v nizih, preden je tekmecu oddal en niz - v tretjem je prvič izgubil svoj servis - , nato pa si v četrtem priigral zmago in se še šestič v Avstraliji uvrstil v finale. "Zame gre le za odprto prvenstvo Avstralije. Bolj, kot karkoli drugega," je po uvrstitvi v finale še dejal Nadal in dodal: "Po vseh težavah si nikoli nisem upal pomisliti, da bom imel leta 2022 še eno priložnost."

V nedeljskem finalu se bo pomeril z drugim nosilcem Rusom Danilom Medvedjevom. Ta je v drugem polfinalu odpravil Grka Stefanosa Cicipasa, četrtega nosilca, s 7:6 (5), 4:6, 6:4, 6:1.

Nadala so sicer že pred polfinalom vprašali, kaj bi mu pomenil rekordni 21. grand slam, s katerim bi se "odlepil" od Švicarja Rogerja Federerja in Srba Novaka Đokovića, ki zaradi necepljenosti proti koronavirusu ni dobil dovoljenja za igranje v Avstraliji.

"Ne upam več na nič. Želim si samo še igrati tenis, ker mi to prinaša veliko zadovoljstvo," je dejal Nadal inn dodal: "Mislim, da moja sreča ni odvisna od tega, ali bom osvojil več turnirjev za grand slam kot drugi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice