Šport
59720 ogledov

Drznil si je omeniti Đokovića, kar je sledilo, šokira

Danil Medvedjev Print Screen
Avstralski ljubitelji tenisa so zelo jasno pokazali, kaj si mislijo o Novaku Đokoviću.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je zaradi odkritega nasprotovanja cepljenju in s tem povezanimi prizadevanji, da bi na uvodnem grand slamu sezone zaigral kot zdravstvena izjema, postal eden najbolj osovraženih ljudi v deželi tam spodaj.

Đokovićev večdnevni boj z avstralskimi oblastmi se je pred začetkom OP Avstralije končal s preklicem vizuma in izgonom iz države, zaradi česar ni mogel braniti lanske zmage na turnirju, kjer je doslej nanizal že devet lovorik.

Čeprav je Đoković daleč najuspešnejši tenisač v zgodovini turnirja v Melbournu, pa se je število njegovih avstralskih simpatizerjev v zadnjem mesecu močno zmanjšalo. O tem priča tudi reakcija občinstva po koncu zadnjega četrtfinalnega obračuna na Rod Laver Areni, po kateri so se ob omembi prvega igralca sveta razlegli glasni žvižgi.

Danil Medvedjev | Avtor: Epa Epa
Ruski tenisač in drugi nosilec Danil Medvedjev se je v četrtfinalu vrnil po zaostanku 0:2 v nizih proti Kanadčanu Felix Augerju Aliassimu. Medvedjev v uvodnem delu obračuna nikakor ni našel pravega ritma, po zaprtju strehe pa je dvignil kvaliteto svojega začetnega udarca in postopoma začel prevladovati v daljših izmenjavah z mlajšim izzivalcem.

V četrtem nizu je moral celo ubraniti zaključno žogico, po veliki zmagi pa je v intervjuju z Jimom Courierjem priznal, da se je pri iskanju rešitev zgledoval po Đokoviću. Ta je namreč znan kot eden psihološko najbolj trdnih športnikov in pravi velemojster preobratov.

"Nisem igral najbolje, Felix pa je igral neverjetno, sploh serviral je neverjetno. Po celem igrišču ga je bilo dovolj. Nisem vedel, kaj storiti," je priznal Medvedjev, nato pa občinstvo zbodel z omembo trenutno najbolj kontroverznega športnika na svetu.

"Ne vem, če bo ljudem tole všeč, toda vprašal sem se, kaj bi storil Novak?" je dejal Rus ter s tem izzval glasne žvižge in vzlike neodobravanja. Nekaj navijačev je ob omembi Đokovića začelo tudi glasno navijati, a splošen odziv je bil vsekakor negativen.

"Rekel sem si, če hoče zmagati, potem se bo moral boriti do zadnje točke. Delovalo je. V podaljšani igri sem uspel dvigniti nivo svoje igre. Ko so zaprli streho, sem začel bolje servirati in moja žogica je postala bolj prodorna. Začel sem igrati bolje," je recept za uspeh še povzel polfinalist OP Avstralije.

Komentarjev 6
  • simon30 16:14 30.januar 2022.

    Vakserji še migate?? 🤣 Stvar je preprosta, izločiš št. 1 v svetovnem tenisu in daš priložnost št. 2.

  • Avatar pantani
    pantani 07:38 27.januar 2022.

    Kolokor jr videno iz posnetka, ni bilo nobenega glasnega nasprotovanja izjavi, kvečjemu odobravanje!!!

  • david87 07:05 27.januar 2022.

    Ja novinar. Ravno to je problem. Novak ni bil odkrito proti ničemur, ampak je zavajal. Ti pa lažeš, da je Novak odkrito proti cepljenju. Ni res.

Sorodne novice