Šport
2979 ogledov

Razkrito, na katerem turnirju se vrača Novak Đoković

Novak Đoković Profimedia
Đoković bo sezono začel sredi februarja v Dubaju.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković bo po poročanju medijev sezono začel februarja v Dubaju. Potem ko zaradi zavračanja cepljenja proti koronavirusu ni dobil dovoljenja za vstop v Avstralijo in igranja na odprtem prvenstvu, iz istega razloga se mu izmika tudi Roland Garros, je na seznamu igralcev za turnir v Dubaju od 14. do 26. februarja.

Štiriintridesetletni Srb po prisilni vrnitvi domov kaosa okoli nastopa Melbournu za zdaj javno ni komentiral. Ta čas je sicer na seznamu udeležencev turnirja v Združenih arabskih emiratih, vendar danes še manjka uradni zaznamek,.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Odločitev o nastopu na turnirju v Dubaju ni zaenkrat objavljena niti na spletni strani Novaka Đoković, ki se sicer precej ažurno posodablja s podobnimi informacijami, ampak po pisanju srbskih medijev naj ne bi bilo dvoma, da je Novak izbral prav turnir v Dubaju za svoj začetek sezone.

Po pisanju tujih medijev naj bi se turnirja udeležila kar osmerica izmed dvajsetih najboljših igralcev na svetovni listi, toda njihova imena zaenkrat ostajajo skrivnost.

Đoković je sicer turnir v Dubaju osvojil že štirikrat, nazadnje pred dvema letoma, ko je v finalu premagal Stefanosa Cicipasa. Pred tem je slavil še v letih 2009, 2010 in 2013, leta 2015 pa je moral v finalu priznati premoč Rogerju Federerju.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Đoković, ki ni bil cepljen proti covidu-19 in je po lastni izjavi že dvakrat prebolel koronsko bolezen, je sicer moral izpustiti prvi Grand Slam sezone ter zapustiti Avstralijo tik pred njegovim začetkom. Prvi igralec sveta ni bil uspešen s pritožbo na prepoved vstopa v državo pred zveznim sodiščem.

V Avstraliji veljajo stroga pravila glede koronavirusa, načeloma je dovoljen vstop v državo le osebam, ki so polno cepljenje. V Združenih arabskih emiratih običajno zadostuje negativen test PCR.

Komentarjev 1
  • marko345 19:58 26.januar 2022.

    Upam, da bodo ostali tenisači bojkotirali ta turnir, za vse bi morali obstajati enaki pogoji. Če tega ne bo je to konec športa.

Sorodne novice