Šport
35025 ogledov

Đoković pripravlja novo ofenzivo na Avstralijo

novak đoković Epa
Srbski teniški zvezdnik se ne bo predal brez boja.

Novak Đoković skupaj s svojo odvetniško ekipo resno razmišlja o tožbi zoper avstralsko vlado v višini več kot 3,8 milijona evrov, poroča britanski The Sun.

Srbski teniški as bi lahko sodni postopek sprožil na podlagi "krutega in nečloveškega ravnanja", kateremu je bil podvržen v Melbournu, kjer je prestal pravi pekel, preden se je po odločitvi sodišča moral sklonjene glave vrniti v domovino.

Po navedbah dobro obveščenih virov je v predvideno odškodnino zajetih več kot 2,7 milijona evrov, kolikor bi jih prejel za zmago na OP Avstralije. Đoković bi bil kot branilec naslova in devetkratni zmagovalec turnirja, kjer še nikoli ni izgubil v finalu, tudi letos prvi favorit za zmago, če bi avstralske oblasti uspel prepričati, da si zasluži status zdravstvene izjeme.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Đokovića so po prihodu v Melbourne, kamor je prispel po dogovoru z avstralsko teniško zvezo, najprej več ur zadrževali na letališču, kjer so mu odvzeli lastnino in telefon, kasneje pa so ga nastanili v hotelu za ilegalne migrante, kjer je moral prebivati v neustreznih bivalnih pogojih. 

Avstralske oblasti so ga ves ta čas obravnavale kot zločinca, čeprav se je kasneje izkazalo, da je Đoković v državo vstopil na legalen način. Kljub temu mu je minister za priseljevanje Alex Hawke še drugič preklical vizum, ker naj bi njegova prisotnost v državi predstavljala grožnjo njihovemu boju zoper pandemijo covida-19.

Novak Đoković Melbourne sodišče Stara znanka Šport "Nole, prijatelj moj, ti si bedak!"

"Splošno je znano, da tako Novak kot njegova družina menijo, da so v karantenskem hotelu slabo ravnali z njim," je za The Sun povedal vir blizu Đokovićevega agenta Edoarda Artaldija. "Njegova mama je razkrila, da je bilo v hotelu polno bolh in črvov. Bil je tako rekoč zapornik," je dodal.

Srbski odvetnik Toma Fila je prepričan, da bi bila tožba zoper Avstralijo upravičena. "Z Novakom so ravnali na ponižujoč način. Moral bi tožiti," je dejal.

Strokovnjakinja za migracijsko pravo Maggie Taaffe je za Herald Sun povedala, da obstajajo utemeljeni razlogi za sprožitev pravnega postopka. "Lahko bi zahteval odškodnino zaradi nezakonitega pridržanja. Odločitve so bile postopkovno nepravične in nezakonite," je dejala.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 34
  • igor740 10:25 22.januar 2022.

    Osnova bi morala biti procesna napaka, saj so mu nastop najprej ze odobrili.

  • BerlinGo 14:27 21.januar 2022.

    Lepo so ga disciplinirali. Če bo trmoglavil, bo fasal prepoved za 3 leta. Naj se neha sprenevedati. Francozi so tudi že napovedali kako bo. Bo pa druščina Đoković, Klemen Bauer in morda še kdo lahko odigrali Vaccine free turnir.

  • zvestsebi 19:06 20.januar 2022.

    Blagor vam ubogim na duši kajti vaša tema bo večna

Sorodne novice