Šport
776 ogledov

Slovenka šele drugič v karieri tako uspešna na grand slamu

Tamara Zidanšek Epa
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je napredovala v tretji krog odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu.

Štiriindvajsetletna Konjičanka je v drugem krogu premagala Britanko Heather Watson s 7:6 (4), 6:4 in se prvič v Avstraliji ter drugič v karieri prebila med 32 najboljših na turnirjih velike četverice.

Harmony Tan OP Avstralije Šport Grozljive scene: igralko morali odpeljati z vozičkom, Slovenki odlični

V prvem nizu sta obe igralki precej grešili, skupaj pa napravili kar 40 neizsiljenih napak. Zidanškova, sicer 29. nosilka turnirja je imela dvakrat prednost odvzema servisa v prvem nizu, a je 29-letna Britanka obakrat takoj izenačila. V enajsti igri je imela 94. igralka sveta celo priložnost za zmago v prvem nizu, a se je najboljša slovenska igralka ubranila in izsilila podaljšano igro. V njej je odločilni korak napravila po izenačenju Watsonove na 4:4 ter s tremi zaporednimi točkami osvojila prvi niz.

V drugem je Watsonova prva povedla z brejkom prednosti. Zidanškova je takoj vrnila udarec, nato pa z odvzemom servisa povedla s 5:3. Tekmici sta si v končnici še po enkrat vzeli servis, posledično pa je po uri in 48 minutah napredovala 29. igralka sveta ter vknjižila še drugo zmago v devetih dneh proti Watsonovi. Premagala jo je že na pripravljalnem turnirju v Adelaide, takrat z 2:1 v nizih.

Novak Đoković Rod Laver Arena Drugače ne igraš! Šport Ena največjih zvezdnic spregovorila o Novaku ter se zavzela za obvezno cepljenje

"Na začetku sva obe igrali dobro. Res je, da sva igrali že pred tednom dni, ampak danes je bila povsem drugačna tekma. Obe sva držali visok nivo od prve točke, iskali sva prave udarce in na koncu so spet odločale malenkosti. Vesela sem, da sem v teh trenutkih ostala zbrana. In to je bilo potem tudi odločilno pri zadnji igri," je za Teniško zvezo Slovenije dejala 24-letnica.

Konjičanki je preboj v tretji krog turnirja za grand slam uspel drugič v karieri. Ob prvem tovrstnem uspehu je prišla vse do polfinala na lanskem odprtem prvenstvu Francije. V Avstraliji v glavnem delu žreba nastopa četrtič, v letih 2019 in 2020 je igrala v drugem, lani pa je izpadla v prvem krogu.

Za preboj med 16 najboljših se bo Zidanškova v soboto presenetljivo pomerila s Francozinjo Alize Cornet, s katero doslej še ni igrala. Izkušena 31-letna Francozinja, na lestvici WTA zaseda 61. mesto, je ponoči izkoristila slab dan tretje nosilke, Španke Garbine Muguruza in jo ugnala s 6:3, 6:3.

"Gre za izkušeno igralko. Ve, kako je igrati na takšnem nivoju. Proti njej še nisem igrala, približno pa poznam njeno igro. Več pa ne. Vem, da se bodo trenerji pripravili na njo, in mi bodo potem to tudi predstavili. Jutri imam dan za pripravo," je zaključila 29. igralka sveta.

Novak Đoković Melbourne sodišče Stara znanka Šport "Nole, prijatelj moj, ti si bedak!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.