Šport
88997 ogledov

Nov velik preobrat v zadevi Đoković?

Novak Đoković Epa
Novak Đoković naj bi vendarle lahko tudi necepljen nastopil na Roland Garrosu, saj naj bi Francija spremenila pravila vezana za socialne dogodke.

Kljub temu da so iz Francije ves čas prihajale novice, da Novak Đoković ne bo smel nastopiti na znamenitem Roland Garrosu, če se pred tem ne namerava cepiti, po poročanju slovite italijanske La Gazzette dello Sport temu vendarle ne bo tako.

Francija naj bi se namreč odločila, da spremeni svojo politiko vezano za zelene certifikate, ko ni dovolila necepljenim dostopa do socialnih dogodkov, tako da bo najboljši teniški igralec sveta vendarle spadal pod "zdravstvene izjeme".

Đokovićeva vila Tu bo celil rane Šport Poglejte v notranjost Novakove 7 milijonov evrov vredne vile

Po novem naj bi se namreč ljudje, ki so v zadnjih šestih mesecih preboleli covid-19, brez težav udeleževali vseh socialnih aktivnosti na francoskih tleh. Novak Đoković bo tako lahko brez težav vstopil v državo, saj ima (nekoliko sporno) potrdilo, da je sredi decembra oddal pozitiven test na koronavirus.

Srbu naj bi tako dovoljenje za vstop v Francijo veljalo vsaj do polovice junija, ko se bo eden najprestižnejših teniških turnirjev na svetu že zaključil.

Najnovejšo odločitev vlade naj bi po pisanju Gazzette tudi že potrdil francoski državni parlament, tako da bodo od ponedeljka za vse športnike, ki želijo tekmovati v Franciji, na voljo tako imenovana "super covid-potrdila", ki jih športnik lahko prejme, če je cepljen, ali je minilo vsaj 11 dni in ne več kot šest mesecev od pozitivnega testa.

Turnir v Franciji bo sicer na sporedu od 22. maja do 5. junija, Srbija pa ima dogovor s Francijo in vsemi državami EU o medsebojnem priznavanju certifikatov, tako da bi Đokoviću za nastop v Franciji veljalo potrdilo o prebolelosti.

Novak Đoković Eden najboljših Šport Kolesarski zvezdnik besno udaril: "Nisem neka vrsta Novaka Đokovića!" Novak Đoković Melbourne OP Avstralije Šport Đokovića so izgnali, zdaj pa ravnajo tako Novak Đoković Svet Slovenci za Đokovića iščejo zdravilo proti covidu-19
Komentarjev 3
  • rd2dmk2 13:22 23.januar 2022.

    EMA oziroma njeni uradniki dvomijo o rednem cepljenju proti c-19 in že postavljajo vprašanja o možnosti okvare imunskega sistema, avstrija pa sprejema obvezno cepljenje za vse polnoletne državljane do konca leta 2024 z predpostavko da cepljenje varuje 3 mesece po ...prikaži več zadnji dozi. me zanima če pride še ena mutacija delte takole pred bozič 2024 pa da vidimo kdo jo bo bolje odnesel avstrijci ali neki divjaki, ki nimajo penezev za Pfeizerja.

  • Avatar Tamsmilena
    Tamsmilena 23:36 22.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 21:49 22.januar 2022.

    jaz ne bi iz inata

Sorodne novice