Šport
89938 ogledov

Preobrat v zadevi Đoković, to so besede avstralskega premierja

Novak Đoković Profimedia
Novak Đoković bi se lahko v Avstralijo vrnil pred iztekom triletne prepovedi vstopa v državo.

Najboljšemu tenisaču na svetu Novaku Đokoviću je bila z deportacijo iz Avstralije izrečena tudi triletna prepoved vstopa v deželo tam spodaj, kar pa ne pomeni, da se ne bi mogel že prihodnje leto spet vmešati v boj za jubilejno deseto lovoriko v Melbournu.

"Prepoved načeloma velja za obdobje treh let, a obstaja možnost, da se vrne zaradi spremenjenih okoliščin. O tem bomo razpravljali takrat," je v pogovoru za za radio 2GB povedal avstralski premier Scott Morrison.

đoković | Avtor: Epa Epa
To je za oddajo Today Show potrdila tudi ministrica za notranje zadeve Karen Andrews, ki je poudarila, da se prepoved lahko prekliče, a da gre v tem trenutku pri vsej zadevi za hipotetično razmišljanje.

Zvezno sodišče v Melbournu je v nedeljo zavrnilo Đokovićevo zahtevo za priznanje vizuma, zaradi česar je bil tenisač primoran zapustiti v državo. V Beogradu, kjer ga bodo sprejeli kot narodnega heroja, naj bi pristal danes nekje po 12. uri.

Negotova prihodnost

Kako se bo ob trenutnem vsesplošnem razmahu okužb s covidom-19 nadaljevala kariera necepljenega Đokovića, je za zdaj veliko vprašanje.

Srb je že pred časom napovedal, da želi pred slovesom postati rekorder po številu osvojenih grand slamov. Ob poškodbah Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, s katerima si deli rekord z 20. osvojenimi lovorikami, je imel še do nedavnega daleč najboljše izhodišče, z odločnim nasprotovanjem cepljenju pa si je priprl vrata k uresničitvi zastavljenega cilja.

Z razpletom sage v Melbournu je ostal brez nastopa na OP Avstralije, kjer je še vedno nepremagan v finalih (9-0), glede na trenutno veljavna pravila pa se ne bo smel udeležiti niti Wimbledona niti OP ZDA, saj je tako v Veliko Britanijo kot v ZDA vstop možen samo v primeru polne precepljenosti.

Nekaj časa je sicer kazalo, da bo nastop necepljenim igralcem omogočen le na OP Francije, a so stvari danes dobile nepričakovan preobrat. Po napovedih francoske ministrice za šport bo tudi udeležba na Roland Garrosu pogojena s precepljenostjo, kar bi pomenilo, da Srb v sezoni 2022 ne bo mogel igrati na turnirjih velike četverice.

novak đoković Odločitev Šport To pa je šok! Đokovića doletel nov velikanski udarec

Novak Đoković OP Francije | Avtor: Epa Epa

 

 

Komentarjev 18
  • Avatar Helliasta
    Helliasta 00:06 18.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • a0a00f39e817d67fe2684868c4e710c9609706fe 19:17 17.januar 2022.

    Škoda je narejena, kaj bi sedaj radi. Ko se politika začne vmešavati v šport, je konec le-tega.

  • zvone92 15:35 17.januar 2022.

    Upam, da morrison izgubi volitve. Če prosperira s takole negativno kampanjo, potem ubog avstralski narod. Btw, angleže že tepe izstop iz EU, potomce izgnanih zapornikov iz gb v avstralijo bo pa tole vsaj zdrmalo, če nič drugega.

Sorodne novice