Šport
6293 ogledov

"Đokovićevo kariero so postavili na kocko"

Mats Wilander Profimedia
Legendarni teniški igralec je šokiran.

Odločitev, da Avstralija iz države izžene Novaka Đokovića, je komentiral tudi nekadanji odlični teniški igralec Mats Wilander. Ta je zdaj strokovni komentator na televiziji Eurosport, svoje mnenje pa je podal v posebni oddaji, ki je bila namenjena dogajanju v Melbournu.

"Presenečen sem in šokiran. Še sam sem izčrpan, saj o tem primeru poslušamo že celoten teden. Novaku je treba dati priznanje, ker je poskušal, čeprav je vedel, da se lahko zgodi tudi to. To je žalostna novica, imeli pa bomo novega zmagovalca Odprtega prvenstva Avstralije," je dejal legendarni Šved.

"Milijoni so po svetu umrli zaradi koronavirusa. Avstralija se je v preteklem letu odločila za popolno blokado in to je v skladu z današnjo odločitvijo. Ne morem si zamisliti, kako se zdaj počuti Novak. To je njegov najljubši turnir in imel je priložnost, da prehiti Rafaela Nadala in Rogerja Federerja. Zdaj obstaja lepa možnost, da vsi zaključijo z enakim številom osvojenih grand slam turnirjev. Novakova kariera je na kocki, če ne bo smel potovati," je še dodal Wilander.

Đoković bi v Melbournu sicer lovil svoj 10. naslov, skupno pa je doslej osvojil 20 turnirjev za Grand Slam. Pri tej številki sta tudi njegova velika tekmeca Roger Federer in Rafael Nadal.

 

Komentarjev 1
  • Dragonja 00:07 17.januar 2022.

    Sam si je kriv.Srbi imajo lep pregovor:radim u korist sopstvene štete.

Sorodne novice