Šport
19108 ogledov

Američan udaril z vso silo: "Kdor tako misli, je je*eni idiot!"

Tennys Sandgren Epa
Necepljeni ameriški tenisač je z velikim zanimanjem spremljal potek dogodkov v zvezi z Novakom Đokovićem.

Po deportaciji Novaka Đokovića se je na razplet sage odvzal tudi ameriški tenisač Tennys Sandgren, ki je kot eden izmed redkih necepljenih tenisačev ostal brez nastopa na OP Avstralije.

Sandgren je sicer tako kot Đoković poskušal pridobiti status zdravstvene izjeme, vendar ni izpolnjeval kriterijev, zato si bo uvodni grand slam sezone ogledal z domačega naslanjača. S tem se je odpovedal tudi lepemu zaslužku, saj že poraz v uvodnem krogu turnirja prinaša več kot 50.000 evrov denarne nagrade.

"Ko ikona "svobodne izbire" ni dobrodošla v zahodni državi, potem veš, da je to postala čista norišnica," je razsodbo avstralskega sodišča pospremil Sandgren. "Želim si, da bi bil zdaj tam, samo zato, da bi lahko odpovedal svoj nastop. Očitno je solidarnost popularna samo takrat, ko zraven pride tudi ček," je dodal.

Za konec je poudaril, da bi morali Đokovičeva prizadevanja razumeti širše kot le poskus udeležbe na OP Avstralije. "Kdor misli, da je tenis pomembnejši od tega vprašanja, je je*eni idiot!" je zapisal goreč nasprotnik cepljenja.

Tennys Sandgren | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 16
  • rd2dmk2 17:12 17.januar 2022.

    mene zanima kolk jih bodo ujel na dopingu ?

  • Frice 15:49 17.januar 2022.

    Včasih so izločali in zavračali bolne, danes pa Avstralija in Francija zavračata in izločata zdrave športnike.

  • mph2 14:20 17.januar 2022.

    Še en je*eni antivaxxerski idiot.