Svet
2738 ogledov

Slovenci za Đokovića iščejo zdravilo proti covidu-19

Novak Đoković Epa
Necepljeni srbski zvezdnik se je po kalvariji v Melbournu vrnil domov in nadaljuje svoj način boja proti pandemiji.

Novak Đoković je lastnik 80 odstotkov biotehnološke firme QuantBioRes. Dansko podjetje razvija zdravilo za covid-19, s katerim bi izničili potrebo po cepljenju.

Najboljši teniški igralec zadnjih let je večinski delež kupil že leta 2020. Direktor podjetja Ivan Lončarević je Đokovićevo naložbo potrdil v pogovoru za Reuters, v izjavi za Financial Times pa dodal, da s Srbom o tem ni govoril vse od lanskega novembra. Lončarević je dejal še, da Đoković "ni anticepilec".

QuantBioRes po podatkih Reutersa zaposluje 11 raziskovalcev na Danskem, v Avstraliji in Sloveniji. Na spletni strani podjetja je zapisano, da s pomočjo peptidov, ki varujejo človeške celice pred koronavirusi, razvijajo "deaktivacijski mehanizem" za covid-19.

Lončarević je dejal še, da prve klinične teste v Veliki Briatniji načrtujejo za prihajajoče poletje. Iz Đokovićevega tabora se na to temo še niso oglasili.

Novak Đoković Nov škandal Šport Zdravega Noleta izgnali, okuženega Rusa pa spustili čez mejo

Srbski zvezdnik je bil pretekli teden izgnan iz Avstralije, potem ko se je z zdravstveno izjemo skušal udeležiti OP Avstralije. Devetkratni zmagovalec omenjenega turnirja je tako ostal brez priložnost za rekordni 21. naslov na grand slamih.

V preteklih dneh je Đokovića doletel nov udarec iz Pariza. Tamkajšnje oblasti so namreč sporočile, da se bodo lahko OP Francije na Roland Garrosu udeležili le cepljeni igralci in igralke.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 5
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:36 20.januar 2022.

    Predpisati mu je potrebno nekaj da svojo glavo uredi. Samo spomnite se kake izpade je že imel na turnirjih.

Sorodne novice