Šport
2969 ogledov

Bil je že tretji igralec sveta, zdaj se vrača s 757. mesta

Juan Martin Del Potro Epa
Del Potro se vrača po dveh letih in pol.

Argentinec Juan Martin del Potro, nekdanji zmagovalec teniškega odprtega prvenstva ZDA, se bo po dveh letih in pol vrnil na turnirje. Po dolgotrajnem okrevanju po poškodbi kolena bo prihodnji teden igral na turnirju v Buenos Airesu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nato bo sledil nastop še na nekoliko močnejšem turnirju, zaigral bo na ATP 500 v Rio de Janeiru.

Triintridesetletni Argentinec ni igral od junija 2019, ko si je na turnirju v Londonu poškodoval pogačico. Nekdanji tretji igralec sveta je imel štiri operacije na kolenu in je ob dolgotrajni rehabilitaciji zdrsnil na 757. mesto na teniški lestvici.

Del Potro si je sicer koleno resno poškodoval že na mastersu v Šanghaju leta 2018, zatem pa imel še težave z zapestjem, ki so prav tako zahtevale štiri operacije.

Zmagovalec OP ZDA leta 2009 je v karieri zbral 22 turnirskih naslovov, zadnjega pa leta 2018 na Mastersu v Indian Wellsu. Na olimpijskih igrah v Londonu je osvojil bronasto kolajno, štiri leta kasneje v Riu pa srebrno, ko ga je v finalu premagal Andy Murray. Prav tako leta 2016 je del Potro z Argentino osvojil Davisov pokal, v finalu so bili gavči v Zagrebu boljši od Hrvaške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice