Šport
53273 ogledov

Operacija pod krinko, tako so ga zasačili med dejanjem

Print Screen
Med polfinalnim obračunom Stefanosa Cicipasa in Danila Medvedjeva se je na igrišču Rod Laver Arene odvijala prava drama.

Predstavniki Združenja teniških profesionalcev (ATP) so se na zelo prefrigan način lotili preverjanja obtožb, ki jih je med polfinalnin obračunom OP Avstralije na račun svojega nasprotnika Stefanosa Cicipasa izrekel kasnejši zmagovalec Danil Medvedjev.

Dvoboj dveh bodočih teniških velikanov, med katerima je v preteklosti že prišlo do vroče krvi, je postregel z obilico dobrega tenisa, tudi tokrat pa ni šlo brez drame.

Danil Medvedjev | Avtor: Epa Epa
Medvedjev je po hudem boju dobil prvi niz, v drugem pa je v nepravem trenutku oddal začetni udarec ter tako Cicipasu omogočil servisno igro za izenačenje izida. Med premorom se je ruski tenisač obrnil na glavnega sodnika in zahteval, naj Cicipasu izreče opozorilo, ker je med obračunom vseskozi deležen navodil in predlogov s strani njegovega očeta Apostolosa. Ker tenisači med dvobojem ne smejo komunicirati s člani ekipe ali prejemati trenerskih napotkov, se tovrstne kršitve običajno kaznujejo z opozorilom, kasneje pa tudi z odvzemom prvega servisa ali celo točke.

Apostolos, ki je znan po tem, da na igriščih krši pravila komunikacije, je poskušal s svojimi nasveti vplivati na potek dvoboja ter tako sinu pomagati do zmage, zato je Medvedjevu pred iztekom drugega niza počil film.

"Ali si nor? Njegov oče lahko govori vsako točko? Ali si neumen?" je tirado začel drugi igralec sveta. "Njegov oče lahko govori vsako točko? Njegov oče lahko govori vsako točko?" je vpil na ves glas. "Odgovori mi na vprašanje. Mi boš odgovoril na vprašanje? Ali lahko prosim odgovoriš na moje vprašanje? Ali lahko njegov oče govori vsako točko? O moj bog. Tako si slab. Kako si lahko tako slab v polfinalu grand slama? Poglej me, s tabo govorim," je žalil sodnika. "Kaj bi rad?" ga je vprašal delivec pravice. "Da mu daš opozorilo, ker njegov oče govori med vsako točko," je odvrnil Medvedjev.

Izgledalo je, da bo zahteva ruskega tenisača ostala neuslišana, vendar so uradniki ATP-ja potihoma stopili v akcijo in kršitelja ujeli med dejanjem. V tunel pod tribuno, kjer je sedel Cicipasov oče, so skrili grško sodnico Evo Asderaki-Moore, ki je pozorno poslušala komunikacijo med sinom in očetom.

Izkazalo se je, da so bile obtožbe Medvedjeva resnične, saj je glavni sodnik Jaume Campistol v nadaljevanju dvoboja izrekel opozorilo zaradi nelegalnega treniranja. Pred tem je dobil potrditev s strani grške sodnice. "Ok, hvala, Eva. Nakaži mi dvignjen palec, če se bo to še ponavljalo," je sporočil svoji sodelavki.

"Ne spominjam se, da bi kdaj videl kaj takšnega. Grška sodnica Eva Asderaki-Moore je v tunelu pod Cicipasovo ložo in posluša nelegalno početje njegovega očeta, nato pa informacije posreduje glavnemu sodniku," je komentiral teniški novinar Stuart Fraser.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • villa 23:28 29.januar 2022.

    Navijam za Medvedjeva.

  • timja 11:06 29.januar 2022.

    če to dela slovan ali se pritoži je to balkansko obnašanje, če pa to dela'' omikan in kulturni zahodnjak'' pa je to normalno in kulturno....dvojna merila!!!!

Sorodne novice