Šport
19355 ogledov

Rus besnel med finalom, tudi po njem se ni mogel zadržati

Danil Medvedjev Epa
Danil Medvedjev je bil znova nezadovoljen z vedenjem gledalcev.

Ruski teniški igralec Danil Medvedjev je bil po polfinalnem obračunu kaznovan z več kot 10.000 evri kazni, ker je znorel nad sodnikom, potem ko je izgubil drugi niz. Po njegovem prepričanju je njegov tekmec Stefanos Cicipas prejemal nasvete s strani svojega trenerja, kar ni dovoljeno.

Danil Medvedjev Zaradi obnašanja Šport Nov incident na OP Avstralije: Medvedjev kaznovan tik pred finalom z Nadalom

Medvedjev je tudi v finalu proti Rafaelu Nadalu zahteval ukrepanje glavnega sodnika, tokrat ga je zmotilo vedenje navijačev na tribunah, ki so v veliki večini podpirali Španca. Rusu se je tako ponovila zgodba iz dvoboja proti domačinu Nicku Kyrgiosu, ko je del publike po obračunu z Avstralcem označil za 'ljudi z nizkim inteligenčnim količnikom'.

Tokrat je podobno razmišljanje že med dvobojem z Nadalom, ki je kasneje po velikem preobratu prišel do svojega 21. naslova na grand slam turnirjih, delil z glavnim delilcem pravice.

"Prazni možgani... Njihova življenja morajo biti zelo slaba," je tako sodniku dejal Medvedjev. Ta je tudi med točkami večkrat reagiral na navijanje. Ob osvojenih točkah je mahal navijačev in jih dodatno izzival, ob izgubljenih pa svojo jezo kazal z namišljenimi aplavzi.

Po porazu v petem nizu mu je bil sicer povsem odveč tudi program ob podelitvi. Ob enem izmed govorov, ki se je nanašal na uspeh Nadala, je tako izustil besedo 'boring' (dolgočasno; op.p.). Verjetno je po enem izmed težjih trenutkov v karieri čim hitreje želel zapustiti igrišče.

Komentarjev 3
  • miro8 11:20 31.januar 2022.

    Janez-53 pišeš neumnosti, ker ne poznaš teniških pravil. Koučanje je med tekmo strogo prepovedano in je bedak sodnik, ki ni ukrepal. Spomni se kazni za Sereno Wiliams, na US opnu, ko je njen trener samo malo pokoučal.

  • Janez_53 07:44 31.januar 2022.

    Takemu kretenskemu obnašanju bi moral sodnik napraviti konec! Nekateri samovšečneži med igralci si s takim prostaškim obnašanjem ne zaslužijo, da bi igrali na velikih turnirjih.

Sorodne novice