Šport
24556 ogledov

Nov incident na OP Avstralije: Medvedjev kaznovan tik pred finalom z Nadalom

Danil Medvedjev Profimedia
Vodstvo OP Avstralije se je odločilo, da tik pred finalno tekmo kaznuje Rusa zaradi njegovega neprimernega obnašanja v polfinalu.

Danes dopoldne (ali zgodaj popoldne, če se dvoboj zavleče) bomo dobili novega prvaka OP Avstralije, potem ko zaradi prave blamaže in afere z odvzeto vizo svoje lovorike ni mogel braniti Srb Novak Đoković.

Ob 9:30 po našem času se bosta tako za prestižno lovoriko borila Rus Danil Medvedjev, ki Melbourna še ni osvojil, ter Rafael Nadal, ki lovi svoj drugi avstralski naslov in hkrati rekordno 21. zmago na turnirjih za Grand Slam, s čimer bi prehitel Novaka in Rogerja Federerja.

Rafael Nadal OP Avstralije Šport Nadal korak od dosežka, ki ga lovi tudi Đoković

Da pa je pričakovanje epskega dvoboja med enim največjih vseh časov ter bodočo teniško zvezdo še toliko bolj napeto, pa so poskrbeli organizatorji, ki so se dan pred finalom odločili, da kaznujejo ruskega teniškega igralca, ki bo moral plačati kar 10.750 evrov zaradi svojega obnašanja na polfinalnem dvoboju proti Stefanosu Cicipasu.

Medvedjev je namreč v petek znorel nad sodnikom, potem ko je izgubil drugi set, saj ga je motilo, da Cicipas prejema tako imenovani "coaching", oziroma nedovoljene nasvete s strani svojega trenerja, v tem primeru očeta.

"Ali si nor? Pa njegov oče lahko govori pred vsako točko. Ali si neumen? Pa njegov oče lahko govori pred vsako točko. Njegov oče lahko govori pred vsako točko! Njegov oče lahko govori pred vsako točko! Odgovori na moje vprašanje! Boš odgovoril na moje vprašanje? Mi lahko odgovoriš na moje vprašanje? Ali lahko njegov oče govori pred vsako točko? Moj bog, pa ti si tako slab! Kako lahko sodiš polfinale Grand Slama in si tako slab? Poglej me! Govorim s tabo! Rad bi, da ga kaznuješ zaradi coachinga, njegov oče govori z njim pred vsako točko," je med dvobojem norel Medvejev.

Vse skupaj pa je zaključil še z eno žalitvijo na sodnikov račun, saj mu je povedal, da je tisto, čemur Angleži pravijo "majhna mačka" ("pussy").

Rusovo obnašanje zagotovo ni bilo primerno, toda vseeno bi morda lahko tudi organizatorji, ki so si v zadnjem času na svoja ramena nakopali bes tisočih navijačev, s svojo kaznijo počakali tudi do konca finalnega dvoboja.

Tako pa bo zanimivo videti, ali bo prejeta kazen morda celo dodatno podžgala vročekrvnega Rusa, ali bo še bolj naškodila njegovim že tako tankim živcem, ki bi ga znali v finalu ponovno pustiti na cedilu.

 
Komentarjev 1
Sorodne novice