Šport
66615 ogledov

Šok na OP Avstralije, igralec se zrušil sredi finala, posredovali so reševalci

Jakub Menšik
1/7
Profimedia
Po izkoriščeni žogici za zmago nasprotnika se je mladi Čeh od onemoglosti zrušil po tleh, odpeljati so ga morali reševalci.

Ameriški v Braziliji rojeni teniški igralec Bruno Kuzuhara je v mladinskem finalu OP Avstralije premagal češkega igralca Jakuba Menšika v pravi shrljivki s 7:6 (4), 6:7 (8), 7:5.

Epski dvoboj je trajal kar 3 ure in 43 minut, sama igra pa je bila tako izčrpljujoče, da se je nesrečni Menšik na samem koncu dvoboja zrušil po tleh in ga je morala zdravniška služba z igrišča odpeljati na vozičku.

Mladi Čeh je na zaključno žogo za zmago Kuzuhare odserviral dvojno napako, nato pa od izmučenosti padel po tleh in na veliko začudenje in šok navijačev ni več vstal.

Vsega nekaj trenutkov pred usodno dvojno napako sta oba igralca odigrala maratonsko izmenjavo 33 udarcev, po kateri se je Menšik zlomil. Nemočno je izgubil igro na svoj servis, na koncu pa mu je pomoč morala nuditi celo reševalna služba.

Čeh se je že pred tem tekom dvoboja večkrat pritoževal nad krči, na koncu pa njegovo telo ni več zdržalo, tako da je naslov pripadel 17-letnemu Kuzuhari, ki je pred tem naslov osvojil tudi v dvojicah.

Njun najkrajši set je trajal 58 minut, najdaljši pa kar uro in 36 minut. Američan je sicer pred turnirjem veljal za drugega najboljšega mladinca sveta in je bil prvi nosilec turnirja, medtem ko je leto mlajši Čeh imel vlogo četrtega nosilca, na koncu pa bi si oba zaslužila naslov, a je ta na žalost lahko šel v roke le enega igralca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice