Šport
408 ogledov

Šokantno slovo druge nosilke, Medvedjev oddal niz, Cicipas kar dva

OP Avstralije Profimedia
Kaia Kanepi izločila drugo nosilko, Stefanos Cicipas po petih nizih v četrtfinale, veliki favorit Medvedjev oddal niz.

Estonska teniška igralka Kaia Kanepi je v osmini finala odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu izločila drugopostavljeno Belorusinjo Arino Sabalenko. Estonka je slavila s 5:7, 6:2, 7:6 (7). Med osem se je po hudem boju prebil tudi Grk Stefanos Cicipas, četrti nosilec je po petih nizih ukanil Američana Taylorja Fritza s 4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4.

Estonka je za zmago nad Belorusinjo potrebovala dve uri in 21 minut. Odločitev o zmagovalki je padla v podaljšani igri tretjega niza, po izenačenem dvoboju ga je dobila Kanepijeva z 10:7. Šestintridesetletna teniška veteranka iz Estonije se je prvič prebila med osem v Melbournu, pred tem je v četrtfinalu po dvakrat igrala na turnirjih za grand slam v Parizu, Wimbledonu in New Yorku. Njena naslednja tekmica bo Poljakinja Iga Swiatek, zmagovalka Rolanda Garrosa v letu 2020 je bila v osmini finala boljša od Romunke Sorane Cirstea s 5:7, 6:3, 6:3.

Poleg Estonke in Poljakinje sta si četrtfinalni nastop na današnjih dvobojih zagotovili tudi Američanka Danielle Collins po zmagi nad Belgijko Elise Mertens s 4:6, 6:4, 6:4 ter Francozinja Alize Cornet, ki je bila boljša od Romunke Simone Halep s 6:4, 3:6, 6:4. Cornetova je v osmini finala pripravila veliko presenečenje in izločila nekdanjo številko 1, ki je bila letos 14. nosilka. Francozinja, ki je v tretjem krogu po velikem boju v treh nizih po skoraj treh urah igre zaustavila tudi Tamaro Zidanšek, je tokrat pri 33 stopinjah Celzija na igrišču Rod Laver slavila s 6:4, 3:6, 6:4.

OP Avstralije | Avtor: Profimedia Profimedia

Francoska veteranka si je tako v svojem 63. poskusu le priigrala prvi četrtfinale turnirjev za grand slam. "Občutek je neverjeten. Še sploh po bitki, kakršno sva imeli s Simono danes v vročini. Na več kot 30 stopinjah sva že po pol ure igre obe na igrišču 'umirali', a sva vseeno igrali dve uri in pol. S prvim četrtfinalom so se mi uresničile sanje," je dejala Cornetova, ki je letos izločila tudi drugo nosilko, Španko Garbine Muguruza.

Četrtfinalni pari so tako Ashleigh Barty (Avs/1) - Jessica Pegula (ZDA/21), Barbora Krejčikova (Češ/4) - Madison Keys (ZDA), Danielle Collins (ZDA/27) - Alize Cornet (Fra) in Iga Swiatek (Pol/7) - Kaia Kanepi (Est).

V moškem delu turnirja z nagradnim skladom 47,7 milijona evrov se je skozi šivankino uho med štiri prebil Cicipas. "Na današnjem dvoboju sem dal vse iz sebe. Ponosen sem na svojo predstavo," je po zmagi dejal 23-letni Grk, ki ga v četrtfinalu čaka Italijan Jannik Sinner. Ta je danes v treh nizih opravil z Avstralcem Alexom De Minaurom s 7:6 (3), 6:3, 6:4.

OP Avstralije | Avtor: Profimedia Profimedia

Med osem se je prebil tudi Rus Danil Medvedjev. Najvišje rangirani igralec turnirja v Melbournu je bil boljši od Američana Maxima Cressyja s 6:2, 7:6 (4), 6:7 (4) in 7:5. Nekaj težav je Rus imel s pripeko, zahteval je zdravniški premor za masažo spodnjega dela hrbta, se pregovarjal s sodniki, nato pa prišel do zmage. "Tekmec je res dobro serviral, dobro je igral. V prvem nizu sem še nadzoroval potek igre, v drugem pa mi ni uspelo odvzeti servisa, a sem k sreči dobil podaljšano igro. Želel sem si tako nadaljevati, pa sem izgubil tretji niz. Ko sem imel v četrtem osem žogic za 'break', sem si rekel: 'Daj, no, kaj se greš!' Kakšno bi lahko izkoristil, a je tekmec odlično igral. Zadnjo pa sem," je takoj po dvoboju dejal Medvedjev.

Zmagovalec odprtega prvenstva ZDA je tako le še tri zmage oddaljen od svojega drugega naslova na turnirjih za veliki slam. Medvedjev je lani na OP Avstralije izgubil finale proti srbskemu rekorderju v deželi tam spodaj, Novaku Đokoviću, ki so mu avstralske oblasti letos tik pred turnirjem zavrnile vstop v državo. Septembra pa je 25-letni Rus nato slavil svoj prvi naslov za grand slam na OP ZDA.

OP Avstralije | Avtor: Profimedia Profimedia

V četrtfinalu Medvedjeva čaka Kanadčan Felix Auger-Aliassime, ki je izločil Hrvata Marina Čilića z 2:6, 7:6 (7), 6:2, 7:6 (4). Auger-Aliassime je poskrbel, da sta se prvič v zgodovini kar dva kanadska igralca uvrstila v četrtfinale katerega od turnirjev velike četverice. Najprej je to uspelo Denisu Shapovalovu, ki je v nedeljo izločil tretjega nosilca in olimpijskega prvaka Nemca Alexandra Zvereva, danes pa je bil v osmini finala uspešen še deveti nosilec Auger-Aliassime.

Četrtfinalni pari so tako Gael Monfils (Fra/17) - Matteo Berrettini (Ita/7), Denis Shapovalov (Kan/14) - Rafael Nadal (Špa/6), Jannik Sinner (Ita/11) - Stefanos Cicipas (Grč/4) in Felix Auger-Aliassime (Kan/9) - Danil Medvedjev (Rus/2).

 

* Izidi:
- Melbourne, grand slam (47,7 milijona evrov):
- osmina finala, moški:

Felix Auger-Aliassime (Kan/9) - Marin Čilić (Hrv/27) 2:6, 7:6 (7), 6:2, 7:6 (4);
Danil Medvedjev (Rus/2) - Maxime Cressy (ZDA) 6:2, 7:6 (4), 6:7 (4), 7:5;
Jannik Sinner (Ita/11) - Alex De Minaur (Avs/32) 7:6 (3), 6:3, 6:4;
Stefanos Cicipas (Grč/4) - Taylor Fritz (ZDA/20) 4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4;

- ženske;
Danielle Collins (ZDA/27) - Elise Mertens (Bel/19) 4:6, 6:4, 6:4;
Alize Cornet (Fra) - Simona Halep (Rom/14) 6:4, 3:6, 6:4;
Iga Swiatek (Pol/7) - Sorana Cirstea (Rom) 5:7, 6:3, 6:3;
Kaia Kanepi (Est) - Arina Sabalenka (Blr/2) 5:7, 6:2, 7:6 (7).

Melbourne Park Kaj pa to? Šport Nov škandal v Melbournu, navijačica morala sleči majico Rafael Nadal OP Avstralije Šport Nadal za tie-break potreboval pol ure, šok za Zvereva Skorajšen škandal Šport Po hudi drami na igrišču 'počilo' še v garderobi: "Očitno misli, da je to UFC" Tamara Zidanšek OP Avstralije Šport Zidanškova je bila na pragu zmage, nato se je zalomilo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice