Šport
1651 ogledov

Đokovićev oče ne popušča: Sram naj vas bo!

Srđan Đoković Epa
Še naprej v boju z Avstralci.

Tudi na olimpijskih igrah v Pekingu imajo športniki težave povezane s koronavirusom. Med njimi se je znašla tudi članica avstralske reprezentance v curlingu Tahli Gill. Ta je ob prihodu na Kitajsko oddala pozitiven test, po dveh negativnih pa se je lahko udeležila tekmovanja. A nato je bila še enkrat pozitivna.

Po strogih pravilih bi se morala vsa ekipa napotiti v karanteno, z nastopi avstralske ekipe v curlingu pa bi tako bilo konec. Vendar so organizatorji po nekaj urah spremenili odločitev in Avstraliji dovolili nastope.

Ta odločitev je ujezila Srđana Đokovića, očeta prvega teniškega igralca sveta Novaka Đokovića, ki je zaradi odločitve, da se ne bo cepil in precej vprašljivega pozitivnega testa pred odhodom v Melbourne, ostal brez nastopa na prvem turnirju za grand slam v tem letu. Na koncu so ga avstralci izgnali iz države.

"Avstralci, učite se od Kitajcev. Tako se spoštujejo in cenijo športniki. Sram naj vas bo! Tisočkrat!" je na svojem instagram profilu zapisal Srđan Đoković. 

Avstralski olimpijski komite ob težavah Đokovića v januarju sicer ni želel posredovati. Tudi nanj so se namreč obrnili v Đokovićevem taboru, a niso bili uslišani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice