Šport
75859 ogledov

Olimpijska prvakinja: "Nekaj ni v redu z mojimi pljuči"

Belinda Bencic Epa
Aktualno olimpijsko prvakinjo pestijo neprijetne posledice okužbe s koronavirusom.

Švicarska teniška igralka Belinda Bencic ima slaba dva meseca po okužbi s covidom-19 še vedno precejšnje težave z dihanjem. Štiriindvajseta igralka sveta se je pretekli teden udeležila turnirja v ruskem St. Petersburgu, kjer je med dvoboji pogosto težko lovila sapo in kazala znake fizične utrujenosti.

Po izpadu v četrtfinalu ruskega turnirja serije WTA 500, kjer je v osmini finala izločila Slovenko Kajo Juvan, je olimpijska prvakinja iz Tokia (2020) odpovedala udeležbo na prihajajočem turnirju v Dubaju.

Kot je povedala, se bo morala prihajajočih tednov lotiti zelo premišljeno, saj bo trajalo še nekaj časa, preden bo lahko - tako figurativno kot dobesedno - spet zadihala s polnimi pljuči.

Švicarka je bila pozitivna na covid po vrnitvi iz Abu Dabija, kjer se je konec decembra udeležila ekshibicijskega turnirja Mubadala World Tennis Championship. Na turnirju sta okužbo staknila tudi kasnejši zmagovalec OP Avstralije Rafael Nadal in lanska osvajalka OP ZDA Britanka Emma Raducandu. Kot je znano, prebolevanje bolezni poteka na več različnih načinov, Benciceva pa je zase dejala, da so jo pestili precej "resni simptomi".

Belinda Bencic | Avtor: Epa Epa
Po okrevanju se je 24-letnica vrnila na igrišča, zaradi slabega počutja pa je opravila naknadne zdravniške preiskave, ki so pokazale, da ji je covid-19 pustil posledice na pljučih. Dobra novica je ta, da naj bi se stanje v nekaj mesecih spet normaliziralo.

"Ni bilo lahko," je o prebolevanju bolezni spregovorila Švicarka. "V pljučih so mi odkrili nekaj, kar ni normalno. Kljub temu sem vesela, da lahko igram, vendar bo trajalo nekaj časa, da povsem okrevam. Pravijo, da morda dva ali tri mesece. Verjamem, da nas je v tem trenutku kar nekaj takšnih, ki fizično nismo na tako visokem nivoju kot sicer. Težko je, a morala sem bom znajti s tem, kar premorem," je povedala.

O neprijetnih občutkih po vrnitvi na igrišča je Švicarka spregovorila že na uvodnem turnirju sezone v Sydneyju. "Na treningih sem se mučila. Srčni utrip je bil visok in še vedno je bila prisotna utrujenost. Še vedno sem nekoliko šibka, vendar se trudim, da spet ujamem pravo formo," je dejala.

Komentarjev 10
  • kapibara1 09:54 15.februar 2022.

    Dobr da je še živa, po cepljenju, nekateri športniki niso imeli te sreče

  • res.no 01:15 15.februar 2022.

    Res zanimivo, da je cepljena in se bori s tezjo obliko, po stroki ja cepiva zagotavljajo vse lahko. Reala pa vemo, da je tako prav zato, ker je cepljena.

  • ana19 19:30 14.februar 2022.

    Seveda, saj je to povsem normalno,saj je bila cepljena. Veliko športnikov ima težava zaradi tega t.i.cepiva.🤮🤮