Šport
17391 ogledov

Polno cepljeni Nadal ob vrnitvi v domovino doživel šok

rafael nadal Epa
Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal je vrgel senco dvoma na nastop na prihajajočem OP Avstralije.

Španski teniški as se je po večmesečni odsotnosti pred dnevi vrnil na igrišča na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, kjer je moral najprej priznati premoč Andyju Murrayju, nato pa še Denisu Shapovalovu

Kljub dvema porazoma je bil 35-letnik, ki je pred meseci uspešno prestal operacijo stopala, zadovoljen s svojo formo pred nadaljevanjem sezone v deželi tam spodaj, kjer naj bi se pred uvodnim grand slamom udeležil še turnirja serije 250. 

Kot se je izkazalo, pa je Nadalova udeležba na prihajajočih turnirjih še pod vprašajem. "Pogovoriti se moram z ekipo in počakati, kako se bo v prihodnjih dneh odzvalo moje telo. Moj načrt je, da odpotujem v Avstralijo, vendar ne morem ničesar garantirati. Imam še nekaj časa, da sprejmem pravo odločitev," je dejal nekdanji prvi igralec sveta.

 | Avtor: Epa Epa

Nadal je na OP Avstralije zmagal samo enkrat, ko je leta 2009 v finalu po petih nizih premagal Rogerja Federerja. Leta 2012 je bil v finalu od njega boljši Novak Đoković, čigar nastop v Melbournu je še vedno pod vprašajem, dve leti kasneje pa Stan Wawrinka. Nadal je izgubil tudi finale 2017 proti Federerju, ki se mu je takrat oddolžil za poraz pred osmimi leti, nemočen v dvoboju za lovoriko pa je bil tudi leta 2019, ko ga je v treh nizih odpravil Đoković.

"Ne morem potrditi udeležbe v Avstraliji. Na tej točki moje kariere moram delovati zelo premišljeno pri vsakem koraku. Dokazal sem, da sem lahko konkurenčen kvalitetnim igralcem, čeprav moje stanje še ni popolno. Nekatere stvari bo treba izboljšati, a turnir je bil zame vsekakor pozitiven," je zaključil španski tenisač.

Pozitiven na covid-19

Stvari so se dodatno zapletle od vrnitvi v domovino, kjer je bil Španec pozitiven na PCR testu. "Ob moji vrnitvi domov v Španijo po nastopih na turnirju v Abu Dabiju sem opravil test PCR, ki je pokazal, da sem pozitiven," je zapisal Nadal.

"Tako v Kuvajtu kot Abu Dabiju sem imel vsaka dva dneva kontrole in vse, nazadnje petkova z izvidom v soboto, so bile negativne. Imam nekaj manjših nevšečnosti, vendar sem prepričan, da bo vse v redu. Zdaj sem doma in sem že obvestil vse, s katerimi sem bil v stiku," je še sporočil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice