Šport
28555 ogledov

Kar so Đokoviću storili kolegi, ga je prizadelo v dno duše

Novak Đoković Print Screen
Devetkratni zmagovalec turnirja je bil na prizorišču OP Avstralije deležen hladnega sprejema.

Novak Đoković je v ekskluzivnem intervjuju za britanski BBC razkril podrobnosti bivanja v hotelu za azilante v Melbournu, v katerem se je znašel, potem ko je avstralska vlada preklicala njegov vizum. 

Prvi igralec sveta, ki ni cepljen proti covidu-19, je želel na OP Avstralije zaigrati kot zdravstvena izjema, a se je zapletlo že ob vstopu v državo, saj so avstralske oblasti zavrnile njegovo argumentacijo za pridobitev tega statusa.

Kasneje se je izkazalo, da je Đokoviću zeleno luč za udeležbo na turnirju prižgala Avstralska teniška zveza (TA), ki pa pri tem ni dosledno upoštevala vladnih določil.

Novak Đoković Aleksandar Vučić Zbodli zvezdnika Šport Ryanair z epsko šalo na račun Đokovića

Đoković je pravico iskal na sodišču, ki mu je ponovno priznalo vizum in zahtevalo njegov takojšen izpust. Teniški zvezdnik se je tako po nekajdnevni izolaciji v neustreznih bivalnih pogojih lahko odpravil proti Rod Laver Areni, kjer je začel s treningi pred prvim grand slamom sezone.

Nekaj dni kasneje je avstralski minister za priseljevanje Alex Hawke izkoristil svoja posebna pooblastila in zvezdniku še drugič preklical vizum. Đoković je poskušal odločitev spet izpodbijati po pravni poti, a je avstralsko zvezno sodišče zavrnilo predlog za ponovno priznanje vize in ga deportiralo iz države.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Teniški as se je po zelo boleči izkušnji zavil v molk, zdaj pa je v pogovoru za BBC prvič podrobneje predstavil svojo plat zgodbe. Med drugim je spregovoril o stališču do cepljenja, načrtih za prihodnost, o kakovosti bivanja v hotelu za priseljence in odnosu, ki ga je bil deležen s stranih teniških kolegov.

Novak Đoković Melbourne Ekskluzivni pogovor Šport Đoković: Nikoli nisem bil proti cepljenju

"Zagotovo ni bilo prijetno, vendar ne želim sedeti pred vami in se pritoževati nad pogoji bivanja v centru za priseljence, ker sem tam preživel sedem dni," je dejal Đoković. "Si se počutil nemočnega?" mu je v besedo vskočil novinar. "Ja, počutil sem se nemočnega," je iskreno odvrnil Srb.

Novak Đoković Melbourne | Avtor: Epa Epa
"Po prihodu tri ali štiri ure nisem smel uprabljati telefona. To se je dogajalo sredi noči, od enih do devetih zjutraj. Niti za trenutek nisem zatisnil očesa, ker so me zasliševal vsakih 30 minut. Opravil sem nešteto pogovorov, ki so bili vmes prekinjeni, moral sem čakati, da se je moj sogovornik pogovoril z nadrejenimi in se nato spet vrnil. To se je vleklo celo noč."

"Vizum so mi sprva preklicali, nato priznali in kasneje spet preklicali. Svoboden sem bil štiri dni. V tem času sem treniral, toda to ni bil običajen trening, s katerim bi se pripravljal na grand slam. Med vsakim treningom na Rod Laver Areni so igrišče preletavali helikopterji, kamere so bile vsepovsod, in seveda moji kolegi, kar me je res zelo prizadelo."

"Čutil sem energijo in poglede kolegov in drugih ljudi znotraj teniškega kompleksa. Seveda sem razumel, da so bili pod vtisom medijskega poročanja, medtem ko se jaz z mediji nisem pogovarjal iz spoštovanja do pravnega postopka in OP Avstralije," je dejal prvi igralec sveta.

novak đoković Saj ni res, pa je! Šport Škandal vseh škandalov: tako so Avstralci lagali glede Đokovića Danil Medvedjev Nova realnost Šport Drznil si je omeniti Đokovića, kar je sledilo, šokira

Komentarjev 23
  • marko305 22:49 18.februar 2022.

    Ali nimate nobenih bolj pametnih novic , kot o tem BALKANCU ?

  • srecko4 11:16 17.februar 2022.

    Balkanski šalabajzer je mislu lako čemo pa še je zajebu.

  • marko0 08:11 17.februar 2022.

    Srbucl misli da je bog

Sorodne novice