Šport
26784 ogledov

Veliki zasuk v Novakovi sagi in najboljša možna novica za Srba!

Novak Đoković Profimedia

Točno en mesec je minilo, odkar je Avstralija deportirala Novaka Đokovića. Slednji se je vrnil v Srbijo, kjer je polnil baterije za nadaljevanje (oziroma v njegovem primeru začetek) sezone.

Medtem je tudi za BBC opravil ekskluzivni intervju, v katerem je razkril, da se ne namerava cepiti, pa čeprav ne bi smel nastopiti na nobenem turnirju več. A temu zagotovo ne bo tako, saj je že prispel v Dubaj, kjer bo odprl sezono na tamkajšnjem ATP turnirju, saj so organizatorji že potrdili, da cepljenje ni pogoj za nastop na turnirju.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Še vedno pa je aktualno vprašanje, na katerih turnirjih bo še lahko nastopil brez potrdila o cepljenju, saj je slednje pogoj za nastop na večini Mastersov in Grand Slamov. A kot kaže ne na vseh...

Srbski teniški igralec bo namreč lahko nastopil na najprestižnejšem izmed teniških turnirjev, saj je eden izmed organiaztorjev po poročanju srbskih medijev potrdil, da ne bo za nastop nujno potrdilo o cepljenju, kot so sprva trdili, temveč bo dovolj že negativen test na covid-19.

Tim Henman | Avtor: Profimedia Profimedia

"Wimbledon bo sledil priporočilom naše države, tako da bi moral biti za sodelovanje na turnirju dovolj že antigenski test in ne zgolj cepljenje," je po poročanju srbskih medijev razkril legendarni teniški igralec Tim Henman, ki danes opravlja vlogo organizatorja turnirja.

V Angliji namreč že nekaj časa sproščajo ukrepe, pa so se odločili, da slednje omilijo tudi v povezavi s športnimi dogodki, kar je šlo močno na roke Đokoviću, ki bo tako kot kaže vendarle dobil priložnost braniti lanski naslov.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Seveda pa še vedno obstaja tudi možnost, da organizatorji še enkrat spremenijo pravila, kot so to naredili v Roland Garrosu, kjer so Francozi sprva najavili, da bodo tudi necepljeni igralci smeli nastopiti, a so bili zaradi odločitve vlade kasneje primorani spremeniti svojo odločitev, saj slednja dovoljuje družbene aktivnosti le polno cepljenim.

To je potrdila tudi ministrica Roxana Maracineanu, ki je poudarila, da pod slednje spadajo tudi vsi športni dogodki. Če ostanejo takšni predpisi v veljavi do druge polovice maja, Đoković ne bo imel priložnosti že v Franciji uloviti Rafaela Nadala in njegovih rekordnih 21 zmag na Grand Slamih.

Če bodo obveljali trenutni predpisi v Franciji, Angliji in tudi ZDA, bo Wimbledon tako ostal edini turnir za Grand Slam, na katerem bo izjemni Srb lahko poizkušal loviti svojo 21. zmago. 

Novak Đoković Zakulisje Šport Kar so Đokoviću storili kolegi, ga je prizadelo v dno duše Novak Đoković Aleksandar Vučić Zbodli zvezdnika Šport Ryanair z epsko šalo na račun Đokovića Novak Đoković Melbourne Ekskluzivni pogovor Šport Đoković: Nikoli nisem bil proti cepljenju
Komentarjev 2
  • tomaz696 16:25 20.februar 2022.

    Boli me kurac..da bog da pocrkate hijene dvolicne..

  • tomaz696 16:06 20.februar 2022.

    Kaj se sprenevedate?Kaksna previdnost in lezenje v rit..kaj je to?strah?POVEJTE da ima kapital v spregi s farmacijo absolutno moc in nam lahko naredijo kar se jim sprdne..Vsi vemo da so morilci pa vseeno jim vsi lezemo v rit..mars v picko ...prikaži več materno vsi ljigavi govedarji..