Šport
32026 ogledov

"Prisotnost Novaka Đokovića je nesprejemljiva"

Novak Đoković Epa
Nekdanji zmagovalec OP Francije z jasnim sporočilom za Novaka Đokovića.

Prvi tenisač sveta Novak Đoković bo, kot kaže, lahko zagiral na prestižnem mastersu Italian Open v Rimu, kjer je v preteklosti osvojil že pet lovorik.

V Italiji bodo namreč 31. marca prenehale veljati številne omejitve v zvezi s pandemijo koronavirusa, kar pomeni, da se bodo lahko tekmovanja v slovitem teniškem kompleksu Foro Italico udeležili tudi necepljeni igralci.

Đoković je v intervjuju za britanski BBC znova potrdil, da ni cepljen in da se to do nadaljnjega ne bo spremenilo. Pri tem ni skrival, da je zavoljo svojih prepričanj pripravljen žrtvovati tudi nadaljevanje teniške kariere.

Novak Đoković Zakulisje Šport Kar so Đokoviću storili kolegi, ga je prizadelo v dno duše

Đokovićev primer je v zadnjih tednih izzval precej mešane reakcije. Srb je v pogovoru za BBC priznal, da je bil razočaran nad odzivom nekaterih kolegov, ki so ga tudi po zaslugi medijske naracije dojemali kot zločinca.

Povedal je tudi, da je prejel kopico vzpodbudnih zasebnih sporočil, vendar se avtorji teh zapisov, med katerimi naj bi bili več visokoprofilnih igralcev, javno niso želeli izpostaviti.

Adriano Panatta | Avtor: Epa Epa
Ob trenutnem sproščanju omejevalnih ukrepov v Evropi in širom sveta je tudi Nole naposled ugledal luč na na koncu tunela, kar pa močno jezi tiste, ki menijo, da bi morala biti udeležba na turnirjih še naprej pogojena s cepilnim statusom. Eden takšnih je tudi nekdanji zmagovalec OP Francije Adriano Panatta, ki se je ob Đokovića obregnil v navezavi na napovedano rahljanje ukrepov v Italiji.

"Moje osebno mnenje glede Novaka Đokovića se ni spremenilo. Še enkrat ponavljam. Če se ne bo cepil, potem je bolje, da ostane doma," meni nekdanji četrti igralec sveta. "Toda ne odločam jaz. Pravila na turnirjih morajo biti v skladu z italijansko zakonodajo in odloki. Če mu bo zakon to dovoljeval, potem bo lahko igral," je dodal 71-letnik.

"Pravila morajo biti enaka za vse. Z dopuščanjem njegove udeležbe se ustvarja še večja zmeda, saj se posreduje napačno sporočilo. Njegova prisotnost je nesprejemljiva. Če pogledamo OP Avstralije, je bil turnir odličen tudi ob njegovi odsotnosti. Enako velja za prihajajoči masters v Rimu, ki bo tudi brez njega zelo uspešen. Đokovićev nastop tukaj ni bistvenega pomena," je sklenil Panatta.

Đoković lahko izgubi prvo mesto

Srbski tenisač danes začenja 361. teden na vrhu lestvice ATP, ki pa je lahko hkrati njegov zadnji v nizu, saj ohranitev vodilne pozicije ni več v njegovih rokah.

Ker so se mu odštele točke od zmage na lanskem odprtem prvenstvu Avstralije, letos pa v Melbournu ni smel sodelovati, ima pred najbližjim zasledovalcem, Rusom Danilom Medvedjevom, le še 440 točk prednosti.

Čeprav bo Đoković danes začel nastope v letu 2022 v Dubaju, lahko do zamenjave na vrhu lestvice ATP pride že konec tedna. Če Medvedjev osvoji turnir v Acapulcu, Srb prevzema ne more zadržati niti z zmago v Združenih arabskih emiratih.

Komentarjev 6
  • borislav65 14:14 23.februar 2022.

    Trosi, nihce pa ga ni vprasal 🙄😂

  • tomaz696 11:13 22.februar 2022.

    Spagetar ne mara Dzokovica ker je najboljsi igralec tenisa in se ga vsi bojijo.Zato izrabijo vse kar se da da mu skodujejo..

  • papak 20:14 21.februar 2022.

    Še enkrat, cepivo ne preprečuje okužbe in Djoko nikogar ne ogroža če se ne cepi. V čem je problem?

Sorodne novice