Šport
143 ogledov

Španija časti "novega Nadala"

Carlos Alcaraz Epa
Komaj 18-letni Carlos Alcaraz je postal najmlajši zmagovalec turnirja serije 500.

Španec Carlos Alcaraz je zmagovalec teniškega turnirju ATP v Rio de Janeiru z nagradnim skladom 1.660.290 dolarjev. V finalu je 18-letnik po uri in 26 minutah s 6:4 in 6:2 premagal Argentinca Diega Schwartzmana, s čimer je postal najmlajši zmagovalec turnirja ATP 500, odkar ta kategorija od leta 2009 obstaja.

Za Alcaraza, ki se bo na novi računalniški lestvici ATP prvič v karieri povzpel med najboljših 20 igralcev sveta, je to druga turnirska zmaga. Prvič je zmagal lani v Umagu prav tako na pesku.

Tretji nosilec turnirja, 29-letni Argentinec, je igral v drugem zaporednem finalu in tudi tokrat izgubil. Pretekli teden ga je v finalu domačega Buenos Airesa premagal Norvežan Casper Ruud. Schwartzman, za katerega je bil to 14. finale v karieri, ostaja pri štirih končnih zmagah, med njimi ima iz leta 2018 tudi zmago iz Brazilije.

Alcaraz velja za najobetavnejšega mladega tenisača na svetu, ki mu nekateri mediji na Iberskem polotoku že napovedujejo kariero po vzoru slavnega rojaka in enega navečjih igralev vseh časov Rafaela Nadala.

* Rio de Janeiro, ATP (1.660.290 dolarjev):
- finale:
Carlos Alcaraz (Špa/7) - Diego Schwartzman (Arg/3) 6:4, 6:2.

Carlos Alcaraz | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice