Šport
186 ogledov

Tudi zato ga imajo ostali tenisači radi

Felix Auger-Aliassime Profimedia
Auger-Aliassim se je izkazal s fair-play potezo.

Kanadčan Felix Auger-Aliassim je v finalu teniškega turnirja v Marseillu moral priznati premoč Rusu Andreju Rubljovu, ki je slavil s 7:5 in 7:6 (4), gledalcem v drugem največjem francoskem mestu pa bo ostal v spominu predvsem po potezi v polfinalu, ko se je pomeril še z enim ruskim teniškim igralcem Romanom Safiulinom.

Montrealčan je polfinalni obračun sicer dobil s 7:6 in 7:6, sredi drugega niza pa je poskrbel, da je njegov tekmec prišel do točke, ki so jo sodniki že dosodili njemu. Safiulin se je po izmenjavi udarcev znašel v težavah, žogico je moral udariti v teku, stranska sodnica pa je ocenila, da je za las zgrešil polje. A drugačnega mnenja je bil Auger-Aliassim.

Ta je nekaj časa gledal v črto, nato pa skušal priklicati challenge, kar pa ni mogel storiti, saj je točka pripadla njemu. Kanadčan je nato predlagal tekmecu, da se odloči za takšno potezo, Rus pa ga je poslušal. Video posnetek je razkril, da se je žogica res dotaknila črte in točka je tako pripadla Safiulinu.

Posnetek dogodka si lahko pogledate na tej POVEZAVI.

Kanadčan sicer sodi med najpriljubljenejše teniške igralce med tekmeci, zdaj je pokazal, zakaj je tako. Auger-Aliassim je pred dnevi sicer osvojil svoj prvi turnir serije ATP v Rotterdamu, trenutno je deveti igralec sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice