Šport
55504 ogledov

Rus postal prvi igralec sveta in takoj komentiral vojno v Ukrajini

Danil Medvedjev Epa
"Ni lahko poslušati takšne novice"

Danil Medvedjev je postal 27. igralec v zgodovini, ki je postal številka ena svetovnega tenisa, na vrhu je zamenjal Srba Novaka Đokovića. Takoj po osvojitvi prestižnega naziva je sicer s turnirja v mehiškem Acapulcu ruski zvezdnik komentiral napad Rusije na Ukrajino.

"Zbuditi se v Mehiki in gledati novice o vojni ni lahko. Kot teniški igralec želim promovirati mir na svetu. Igramo v toliko državah po svetu, kot mladinec in profesionalec sem jih obiskal že toliko... Ni mi lahko poslušati teh novic," je izjavil Medvedjev.

Spomnil je na turnir v Marseillu, kjer sta le pred tednom v konkurenci parov skupaj slavila Rus in Ukrajinec. "Tam sta do lovorike prišla Rus Andrej Rubljev in Ukrajinec Denis Molčanov. To je neverjetno. Ljudje morajo ostati skupaj. V takšnih trenutkih dojameš, da tenis včasih sploh ni pomemben," je sklenil Medvedjev.

Tudi omenjeni Rubljev je po zmagi v Dohi pokazal, da razmišlja podobno. "Prosim, brez vojne," je napisal na kamero.

Komentarjev 2
  • mph2 11:05 26.februar 2022.

    Dvomim, da bodo prišle njegove besede do srca ameriški zločinski vladi, kot so bile vse do sedaj desetletja. Brez načrtnega dela na vojni s strani američanov ne bi bilo sedaj vojne tam. Malo pa so se ušteli, če mislijo, da ...prikaži več je Rusija lahka tarča ala Libija, Sirija, Irak, Afganistan, ... in to.

  • Avatar Linstolenna
    Linstolenna 19:24 25.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice