Šport
5404 ogledov

Đoković razdvaja: "To absolutno ne bi bilo prav!"

Novak Đoković Epa
Srbski zvezdnik igra na turnirju serije ATP 500, medtem se krešejo iskre okrog njegovih bodočih nastopov.

Novak Đoković se je v sredo prebil v četrtfinale turnirja v Dubaju, kjer je očitno hitro našel pravo formo po debaklu v Avstraliji.

Gael Monfils Težave Šport Bil je v izjemni formi, nato je prejel tretji odmerek cepiva

V tednih, ko Evropa in svet rahljata ukrepe proti pandemiji covida-19, se zdi Đokovićevo prihodnje udejstvovanje na najmočnejših turnirjih zelo verjetno, a še vedno ima pred seboj mnogo ovir in vplivnih nasprotnikov.

V pogovoru za italijansko državno televizijo se ga je lotil predsednik italijanskega olimpijskega komiteja Giovanni Malagò. Slednjega je zmotila izjava državne sekretarke za šport Valentine Vazzali. Ta je namignila, da bi se v zakonu lahka našla luknja, ki bi omogočila Đokovićev nastop na mastersu v Rimu. Pri tem bi se moral odpovedati bivanju v hotelih in obiskov lokalov.

"To absolutno ne bi bilo prav. Tudi, če bi se tuširal v prikolici ter spal in jedel v improviziranem okolju, bi bilo sporočilo popolnoma napačno. Vsak dan dobim veliko elektronske pošte s strani staršev, ki so besni, ker njihovi otroci niso dobili potrdila in ne morejo prakticirati športa. Pojasnite mi, zakaj bi bilo z njim drugače," je Malagò dejal za RAI.

Masters v Rimu se bo letos začel 8. maja. Đoković je v svoji karieri petkrat osvojil turnir v "večnem mestu". Lani je v finalu izgubil proti Rafaelu Nadalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice