Šport
1174 ogledov

Šok v Dubaju, Đoković se poslavlja od prvega mesta

Novak Đoković Epa
Po porazu Novaka Đokovića bo v ponedeljek prišlo do menjave na vrhu lestvice ATP.

Češki teniški igralec Jiri Vesely je na turnirju serije ATP 500 v Dubaju v Združenih arabskih emiratih v četrtfinalu izločil srbskega zvezdnika Novaka Đokovića. Slavil je s 6:4, 7:6 (4) in tako Rusu Danilu Medvedjevu omogočil, da bo v ponedeljek prvič v karieri zasedel prvo mesto na lestvici ATP.

Rus je pred začetkom tedna vedel, da bo postal številka ena, če osvoji turnir v Acapulcu v Mehiki, po porazu Đokovića v Dubaju pa je že jasno, da ima dovolj osvojenih točk za vrh jakostne lestvice.

S tem bo postal prvi igralec zunaj velike četverice (Nadal, Federer, Đoković, Murray), ki se bo dokopal do številke ena po Američanu Andyju Roddicku leta 2004.

Đoković je moral danes priznati premoč 28-letnemu Čehu Veselyju, trenutno 123. igralcu na svetu. V prvem nizu je Vesely dvakrat odvzel servis Srbu, ki se je po izgonu iz Avstralije prvič letos pojavil na turnirju najvišjega ranga. Ob le enem "breaku" Beograjčana je bilo to dovolj za osvojitev prvega niza.

V drugem je Vesely prav tako vodil z "breakom", serviral za zmago pri vodstvu s 5:4, a se je Đoković rešil. V podaljšani igri pa je Čeh le dosegel eno največjih zmag v karieri. V polfinalu se bo pomeril z boljšim iz obračuna med Kanadčanom Denisom Shapovalovom in Litovcem Ričardasom Berankisom.

Jiri Vesely | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.