Nadal sedmič dobil Monte Carlo!

Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 David Ferrer Foto: Žurnal24 David Ferrer Foto: Žurnal24 David Ferrer Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) levo in David Ferrer (Španija) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 Rafael Nadal
Rafael Nadal je zmagal svoj 37. zaporedni dvoboj v Monte Carlu (ima en sam poraz izpred osmih let) in tako osvojil sedmi turnir v kneževini. V finalu je Davida Ferrerja premagal s 6:4 in 7:5.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal je še sedmič zapored zmagal na turnirju v Monte Carlu. V finalu je bil z 2:0 v nizih boljši od Davida Ferrera in se mu tako maščeval za poraz na prvem letošnjem grand slam turnirju v Avstraliji, za nameček pa je bogatejši še za 438 tisoč evrov in tisoč točk, ki ga bodo še utrdile na prvem mestu lestvice ATP. Prvi igralec sveta je nasprotniku v prvem nizu, ki ga je dobil s 6:4, kar dvakrat odvzel servis, sam pa ga je izgubil le enkrat. Nadal, ki je šestega igralca sveta in četrtega nosilca turnirja na pesku premagal že devetič zapored, je z agresivno igro in dolgimi točkami nadaljeval tudi v drugem nizu in kmalu nasprotniku še tretjič odvzel servis. Ferrer se je uspel vrniti v igro in v osmi igri drugič na dvoboju odvzel servis rojaku ter izenačil na 4:4, nato pa s tretjo zaporedno dobljeno igro še povedel s 5:4. Nekoliko utrujeni Nadal, ki je v soboto za zmago proti Škotu Andyju Murrayu potreboval skoraj tri ure, je Ferrerja na njegov servis "zlomil“ še enkrat. V 11. igri je izkoristil svojo 11. priložnost za brejk in povedel s 6:5, delo pa dokončal na svoj servis in zmagal po dveh urah in 16 minutah.

Nadal ima pri 24 letih zdaj že 30 turnirskih zmag na pesku, s čimer se je na tretjem mestu lestvice najbolj uspešnih igralcev vseh časov izenačil s Švedom Bjornom Borgom, do prvega Argentinca Guillerma Vilasa pa mu manjka še 15 zmag. Španec je porušil še en rekord, saj je osvojil že svoj 19. turnir serije Masters v karieri.

ATP, masters, Monte Carlo, finale:

Rafael Nadal (Špa/1) : David Ferrer (Špa) 6:4, 7:5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.