Šport
11 ogledov

Nadal sedmič dobil Monte Carlo!

Rafael Nadal
1/11
Žurnal24 main
Rafael Nadal je zmagal svoj 37. zaporedni dvoboj v Monte Carlu (ima en sam poraz izpred osmih let) in tako osvojil sedmi turnir v kneževini. V finalu je Davida Ferrerja premagal s 6:4 in 7:5.

Rafael Nadal je še sedmič zapored zmagal na turnirju v Monte Carlu. V finalu je bil z 2:0 v nizih boljši od Davida Ferrera in se mu tako maščeval za poraz na prvem letošnjem grand slam turnirju v Avstraliji, za nameček pa je bogatejši še za 438 tisoč evrov in tisoč točk, ki ga bodo še utrdile na prvem mestu lestvice ATP. Prvi igralec sveta je nasprotniku v prvem nizu, ki ga je dobil s 6:4, kar dvakrat odvzel servis, sam pa ga je izgubil le enkrat. Nadal, ki je šestega igralca sveta in četrtega nosilca turnirja na pesku premagal že devetič zapored, je z agresivno igro in dolgimi točkami nadaljeval tudi v drugem nizu in kmalu nasprotniku še tretjič odvzel servis. Ferrer se je uspel vrniti v igro in v osmi igri drugič na dvoboju odvzel servis rojaku ter izenačil na 4:4, nato pa s tretjo zaporedno dobljeno igro še povedel s 5:4. Nekoliko utrujeni Nadal, ki je v soboto za zmago proti Škotu Andyju Murrayu potreboval skoraj tri ure, je Ferrerja na njegov servis "zlomil“ še enkrat. V 11. igri je izkoristil svojo 11. priložnost za brejk in povedel s 6:5, delo pa dokončal na svoj servis in zmagal po dveh urah in 16 minutah.

Nadal ima pri 24 letih zdaj že 30 turnirskih zmag na pesku, s čimer se je na tretjem mestu lestvice najbolj uspešnih igralcev vseh časov izenačil s Švedom Bjornom Borgom, do prvega Argentinca Guillerma Vilasa pa mu manjka še 15 zmag. Španec je porušil še en rekord, saj je osvojil že svoj 19. turnir serije Masters v karieri.

ATP, masters, Monte Carlo, finale:

Rafael Nadal (Špa/1) : David Ferrer (Špa) 6:4, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.