Nadal ugnal Federerja, Đoković spakiral

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španec Rafael Nadal je v četrtfinalu mastersa v Cincinnatiju s 5:7, 6:4, 6:3 premagal Švicarja Rogerja Federer. Poslovila se je številka ena svetovnega tenisa Srb Novak Đoković.
Oglej si celoten članek

Znani so vsi štirje polfinalist Cincinnatija, sedmega mastersa v letošnji sezoni in zadnjega pred OP ZDA.
Foto: Reuters roger federer Rafael Nadal se je z večnim rivalom Rogerjem Federerjem prvič pomeril v Cincinnatiju, kjer je Švicar v preteklosti zmagal že petkrat. To je bil njun 31. obračun, še enaindvajsetič pa se je zmage veselil Nadal, ki je slavil s 5:7, 6:4, 6:3.

Nadal se bo v polfinalu pomeril s Čehom Tomašem Berdychom, ki je potreboval dva niza, da je izločil drugega igralca sveta Andyja Murrayja. Češki tenisač je z rezultatom 6:3, 6:4 Murrayju preprečil, da bi ostal v igri za tretji naslov na ameriškem mastersu.

Za največjo senzacijo dneva je poskrbel domačin John Isner, ki je s 7:6 (5), 3:6, 7:5 izločil prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Ta je poskušal postati prvi tenisač, ki bi mu uspelo zmagati na vseh devetih mastersih v teniškem koledarju.

Isner se bo za nastop v finalu pomeril z Argentincem Juanom Martinom Del Potrom, ki je po pričakovanjih s 6:4, 3:6, 6:1 ugnal Rusa Dmitrija Tursunova.

ATP Masters 1000, Cincinnati, četrtfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : John Isner (ZDA/14) 6:7 (5), 6:3, 5:7
Juan Martin Del Potro (Arg/7) : Dmitri Tursunov 6:4, 3:6, 6:1

Rafael Nadal (Špa/4) : Roger Federer (Švi/5) 5:7, 6:4, 6:3
Andy Murray (VBr/2) : Tomaš Berdych (Češ/6) 3:6, 4:6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.