Nadal: "Vse, kar je zapisal Noah, neumno"

Foto: EPA
Foto: EPA
Rafael Nadal, ki je na zaključnem ATP-turnirju v Londonu premagal Mardyja Fisha z dokaj neprepričljivo igro, ostro zanika vse obtožbe Yannicka Noaha glede uporabe prepovedanih sredstev.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal, desetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, v obračunu z ameriškim igralcem Mardyjem Fishem ni bil najbolj razpoložen, bržkone je k temu pripomogla tudi obtožba nekdanjega znanega francoskega igralca in "zabavljača" Yannicka Noaha, sicer zmagovalca odprtega prvenstva Francije iz leta 1983, ki je Španca v svoji nedeljski kolumni za francoski časnik Le Monde obtožil zlorabe prepovedanih sredstev.

"Ta fant si ne zasluži prostora v časniku. Vse, kar je zapisal, je popolnoma neumno," je v zvezi s kolumno nekdanjega francoskega teniškega asa dejal Nadal, ki je uvodni niz proti Fishu dobil gladko s 6:2, v nadaljevanju pa je malce popustil. Fish je to izkoristil, najprej je izid v nizih izenačil, v odločilnem tretjem pa je odločitev o zmagovalcu padla šele v podaljšani igri. Nadal je Fishu dovolil, da je osvojil le tri točke.

Roger Federer je zaključni turnir ATP v Londonu z denarnim skladom 5,9 milijona evrov začel z zmago. V prvi tekmi skupine B je s 6:2, 2:6 in 6:4 premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. "To je bil eden mojih najboljših dvobojev v tej sezoni," je po zmagi dejal Federer, sicer 16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, kar v zgodovini tenisa ni uspelo še nobenemu igralcu.

Federer, petkratni zmagovalec zaključnega turnirja najboljše osmerice, je v London prišel z 12 zaporednimi zmagami in lovorikama iz Basla in Pariza. S Tsongajem sta se pomerila v finalu Pariza, nove zmage pa se je tudi tokrat veselil Švicar.

Prvi niz je Federer dobil po le 21 minutah igre in vse je kazalo na hitro zmago Švicarja. Tsonga je nato v drugem nizu izenačil, a nato mu v zadnjem nizu ni uspelo ponoviti dobrih iger in švicarski šampion je dobil še zadnji niz. Po 90 minutah igre je tako vknjižil prvo zmago na letošnjem zaključnem turnirju, na katerem sicer nastopa desetič zapored.

 

Zaključni turnir, London:

Skupina B:

Roger Federer (Švi/4) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) 6:2, 2:6, 6:4

Rafael Nadal (Špa/2) : Mardy Fish (ZDA/8) 6:2, 3:6, 7:6 (3).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.