Nadal z zmago v polfinale poslal debitanta "Stana"

Foto: EPA
Foto: EPA
Rafael Nadal je na zadnji tekmi skupinskega dela zaključnega turnirja v Londonu premagal Tomáša Berdycha in se skupaj s Stanislasom Wawrinko uvrstil v polfinale.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal je pogasil upe Tomáša Berdycha in z zmago nad češkim teniškim igralcem v polfinale poslal švicarskega debitanta Stanislasa Wawrinko. V polfinale že uvrščeni Španec je Berdycha v Londonu premagal s 6:4, 1:6 in 6:3. Wawrinka je že prej premagal Nadalovega rojaka Davida Ferrerja in ga domov poslal s tremi porazi.

Berdych je številko ena svetovnega tenisa sicer precej namučil, dobil drugi niz s kar 6:1, a v odločilnem nizu znova popustil in z dvema dvojnima napakama v osmi igri izgubil odločilni začetni udarec

Nadal je zanimiv in skoraj dve uri trajajoč obračun zaključil s forehand winnerjem. Španca zdaj v boju za prvo zmago na turnirjih World Tour Finals čaka eden od dvojice Roger Federer-Juan Martín del Potro.

Švicar in Argentinec bosta na medsebojnem obračunu odločala o drugem mestu v skupini B, kjer bosta zaostala za srbskim pretendentom Novakom Đokovićem.

Word Tour Finals, skupina A, 3. krog:

Stanislas Wawrinka (Švi/7) : David Ferrer (Špa/3) 6:7 (3), 6:4, 6:1;
Rafael Nadal (Špa/1) : Tomáš Berdych (Češ/5) 6:4, 1:6, 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.