Šport
20 ogledov

Nadal z zmago v polfinale poslal debitanta "Stana"

Nadal Berdych O2 Arena London World Tour Finals EPA
Rafael Nadal je na zadnji tekmi skupinskega dela zaključnega turnirja v Londonu premagal Tomáša Berdycha in se skupaj s Stanislasom Wawrinko uvrstil v polfinale.

Rafael Nadal je pogasil upe Tomáša Berdycha in z zmago nad češkim teniškim igralcem v polfinale poslal švicarskega debitanta Stanislasa Wawrinko. V polfinale že uvrščeni Španec je Berdycha v Londonu premagal s 6:4, 1:6 in 6:3. Wawrinka je že prej premagal Nadalovega rojaka Davida Ferrerja in ga domov poslal s tremi porazi.

Berdych je številko ena svetovnega tenisa sicer precej namučil, dobil drugi niz s kar 6:1, a v odločilnem nizu znova popustil in z dvema dvojnima napakama v osmi igri izgubil odločilni začetni udarec

Nadal je zanimiv in skoraj dve uri trajajoč obračun zaključil s forehand winnerjem. Španca zdaj v boju za prvo zmago na turnirjih World Tour Finals čaka eden od dvojice Roger Federer-Juan Martín del Potro.

Švicar in Argentinec bosta na medsebojnem obračunu odločala o drugem mestu v skupini B, kjer bosta zaostala za srbskim pretendentom Novakom Đokovićem.

Word Tour Finals, skupina A, 3. krog:

Stanislas Wawrinka (Švi/7) : David Ferrer (Špa/3) 6:7 (3), 6:4, 6:1;
Rafael Nadal (Špa/1) : Tomáš Berdych (Češ/5) 6:4, 1:6, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.