Nadal za Murrayjem v boj za Tokio

Foto: EPA
Foto: EPA
Teniško dogajanje je skoncentrirano predvsem na vzhodu. Rafa Nadal in Andy Murray bosta zaigrala v finalu Tokia. V Pekingu pa sta se tja zavihteli Agnieszka Radwanska in Andrea Petković.
Oglej si celoten članek

Španec Rafael Nadal in Britanec Andy Murray bosta zaigrala v finalu teniškega turnirja ATP v Tokiu z nagradnim skladom 1,2 milijona dolarjev. Prvi nosilec Nadal je v polfinalu s 7:5 in 6:1 izločil četrtega nosilca Američana Mardyja Fisha, drugi nosilec Murray pa je bil s 6:2 in 6:3 boljši od tretjega nosilca Španca Davida Ferrerja. Nadal in Murray sta do sedaj odigrala že 17 medsebojnih obračunov, pri čemer je daleč uspešnejši španski teniški as s 13 zmagami. V tej sezoni sta loparja prekrižala štirikrat in vse štiri dvoboje je dobil Nadal; od tega tri na grand slamih (Roland Garros, Wimbledon, US Open).

 

V Tuzli rojena Nemka Andrea Petković in Poljakinja Agnieszka Radwanska bosta zaigrali v finalu teniškega turnirja WTA v Pekingu z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev. Petkovićeva je v prvem polfinalu s 6:2 in 6:0 premagala Romunko Monico Nisulescu, Radwanska pa je prav tako gladko s 6:2 in 6:4 izločila Italijanko Flavio Penetta. Zmagovalka odprtega prvenstva Kitajske v tenisu bo prejela ček za 775.500 dolarjev ter 1000 točk za lestvico WTA, poraženka v finalu pa polovico manj denarne nagrade in 700 točk za lestvico.

Tokio, ATP (2,1 mio USD), polfinale:
Andy Murray (VBr/2) : David Ferrer (Špa/3) 6:2, 6:3;
Rafa Nadal (Špa/1) : Mardy Fish (ZDA/4) 7:5, 6:1.

Peking, WTA (4,5 mio USD), polfinale:
Andrea Petković (Nem/9) : Monica Niculescu (Rom) 6:2, 6:0;
Agnieszka Radwanska (Pol/11) : Flavia Pennetta (Ita) 6:2, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.