Nadal za preboj med osmerico potreboval le tri nize

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V osmini finala uspešen tudi španski teniški zvezdnik.
Oglej si celoten članek

Španec Rafael Nadal se je na tretjem teniškem grand slamu v sezoni v Wimbledonu uvrstil v četrtfinale, potem ko je v osmini finala premagal Nizozemca Botica van de Zandschulpa s 6:4, 6:2, 7:6 (6).

Nadal je v prvih dveh nizih povsem prevladoval in ju dobil brez posebnih težav, v tretjem pa je v prvi igri izgubil igro na svoj servis. Toda izkušeni Španec je vrnil Nizozemcu že v naslednji igri.

Po novem "breaku" je Nadal v deveti igri serviral za zmago, a se je Nizozemec vrnil, dobil igro in nato izenačil na 5:5. Niz se je zavlekel v podaljšano igro, v tej pa je imel Nadal že tri zaključne žogice, toda van de Zandschulp je izenačil na 6:6. To pa je bilo vse, kar je drugi nosilec dovolil, saj je dobil naslednji točki in dvoboj.

Španec, z 22 grand slami rekorder, bo v četrtfinalu igral proti 24-letnemu Američanu Taylorju Fritzu, enajsti nosilec, ki bo prvič v četrtfinalu grand slamov, je s 6:3, 6:1, 6:4 ugnal Avstralca Jasona Kublerja. Fritz je letos že premagal 36-letnega Nadala, in sicer v finalu Indian Wellsa.

V moški konkurenci sta se v četrtfinale prebila še Čilenec Cristian Garin in Avstralec Nick Kyrgios. Garin je po petih nizih izločil 19. nosilca, Avstralca Alexa de Minaura, z 2:6, 5:7, 7:6 (3), 6:4, 7:6 (10), Čilenec je ob tem maratonskem boju rešil celo dve zaključni žogi tekmeca, za nagrado pa dobil svojo prvo uvrstitev v četrtfinale katerega od grand slamov.

Pet nizov je za preboj med osem potreboval tudi Kyrgios, ki je premagal Američana Brandona Nakashimo s 4:6, 6:4, 7:6 (2), 3:6, 6:2, čeprav mu je ves čas dvoboja nagajala poškodba rame in si je večkrat privoščil zdravniško pomoč. Kyrgios, ki ga v četrtfinalu čaka Garin, je v Wimbledonu v četrtfinalu prvič po osmih letih.

Foto: Profimedia Nick Kyrgios

V ženski konkurenci pa so si četrtfinale izborile Kazahstanka Jelena Ribakina, Romunka Simona Halep, Američanka Amanda Anisimova in Avstralka Ajla Tomljanović.

Ribakina, 17. nosilka, je s 7:5 in 6:3 izločila Hrvatico Petro Martić in se prvič prebila v četrtfinale na sveti travi ter hkrati izenačila svoj najboljši dosežek z grand slamov, predlani je bila med osmerico že na Rolandu Garrosu.

V četrtfinalu jo čaka Avstralka Ajla Tomljanović, ki je premagala Francozinjo Alize Cornet, ta je v 3. krogu izločila prvopostavljeno Poljakinjo Igo Swiatek, s 4:6, 6:4, 6:3.

Med četrtfinalistkami je tudi 16. nosilka Halepova. Zmagovalka Wimbledona leta 2019 je gladko s 6:1 in 6:2 izločila četrtopostavljeno Španko Paulo Badosa, v četrtfinalu pa se bo 30-letnica, ki še ni izgubila niza na letošnji izvedbi turnirja, pomerila z 20. nosilko Anisimovo, ki je s 6:2 in 6:3 premagala Francozinjo Harmony Tan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.