Šport
92 ogledov

Nadal za preboj med osmerico potreboval le tri nize

Rafael Nadal Profimedia
V osmini finala uspešen tudi španski teniški zvezdnik.

Španec Rafael Nadal se je na tretjem teniškem grand slamu v sezoni v Wimbledonu uvrstil v četrtfinale, potem ko je v osmini finala premagal Nizozemca Botica van de Zandschulpa s 6:4, 6:2, 7:6 (6).

Nadal je v prvih dveh nizih povsem prevladoval in ju dobil brez posebnih težav, v tretjem pa je v prvi igri izgubil igro na svoj servis. Toda izkušeni Španec je vrnil Nizozemcu že v naslednji igri.

Po novem "breaku" je Nadal v deveti igri serviral za zmago, a se je Nizozemec vrnil, dobil igro in nato izenačil na 5:5. Niz se je zavlekel v podaljšano igro, v tej pa je imel Nadal že tri zaključne žogice, toda van de Zandschulp je izenačil na 6:6. To pa je bilo vse, kar je drugi nosilec dovolil, saj je dobil naslednji točki in dvoboj.

Španec, z 22 grand slami rekorder, bo v četrtfinalu igral proti 24-letnemu Američanu Taylorju Fritzu, enajsti nosilec, ki bo prvič v četrtfinalu grand slamov, je s 6:3, 6:1, 6:4 ugnal Avstralca Jasona Kublerja. Fritz je letos že premagal 36-letnega Nadala, in sicer v finalu Indian Wellsa.

V moški konkurenci sta se v četrtfinale prebila še Čilenec Cristian Garin in Avstralec Nick Kyrgios. Garin je po petih nizih izločil 19. nosilca, Avstralca Alexa de Minaura, z 2:6, 5:7, 7:6 (3), 6:4, 7:6 (10), Čilenec je ob tem maratonskem boju rešil celo dve zaključni žogi tekmeca, za nagrado pa dobil svojo prvo uvrstitev v četrtfinale katerega od grand slamov.

Pet nizov je za preboj med osem potreboval tudi Kyrgios, ki je premagal Američana Brandona Nakashimo s 4:6, 6:4, 7:6 (2), 3:6, 6:2, čeprav mu je ves čas dvoboja nagajala poškodba rame in si je večkrat privoščil zdravniško pomoč. Kyrgios, ki ga v četrtfinalu čaka Garin, je v Wimbledonu v četrtfinalu prvič po osmih letih.

Nick Kyrgios | Avtor: Profimedia Profimedia

V ženski konkurenci pa so si četrtfinale izborile Kazahstanka Jelena Ribakina, Romunka Simona Halep, Američanka Amanda Anisimova in Avstralka Ajla Tomljanović.

Ribakina, 17. nosilka, je s 7:5 in 6:3 izločila Hrvatico Petro Martić in se prvič prebila v četrtfinale na sveti travi ter hkrati izenačila svoj najboljši dosežek z grand slamov, predlani je bila med osmerico že na Rolandu Garrosu.

V četrtfinalu jo čaka Avstralka Ajla Tomljanović, ki je premagala Francozinjo Alize Cornet, ta je v 3. krogu izločila prvopostavljeno Poljakinjo Igo Swiatek, s 4:6, 6:4, 6:3.

Med četrtfinalistkami je tudi 16. nosilka Halepova. Zmagovalka Wimbledona leta 2019 je gladko s 6:1 in 6:2 izločila četrtopostavljeno Španko Paulo Badosa, v četrtfinalu pa se bo 30-letnica, ki še ni izgubila niza na letošnji izvedbi turnirja, pomerila z 20. nosilko Anisimovo, ki je s 6:2 in 6:3 premagala Francozinjo Harmony Tan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice