Šport
16953 ogledov

Srbijo zajela panika: ali bo Đoković zaradi Hrvata izključen z Wimbledona?

Šport: Srbijo zajela panika: ali bo Đoković zaradi Hrvata izključen z Wimbledona? Reševalni pas/Twitter
Po odpovedi Marina Čilića se v Srbiji močno bojijo, da bi enaka usoda doletela tudi Novaka Đoković.

Srbski teniški as Novak Đoković je nesporni favorit pravkar trajajočega turnirja v Wimbledonu, medtem pa je srbske medije zajela panika, da bi lahko nekdanjemu prvemu igralcu sveta pohod na sedmo lovoriko na sveti travi preprečila okužba s covidom-19.

Trikratni branilec naslova je namreč pred začetkom turnirja treniral s Hrvatom Marinom Čilićem, ki je kasneje zaradi pozitivnega vzorca in simptomov omenjene respiratorne bolezni odpovedal svojo udeležbo.

Šport: Dva velika favorita zaradi okužbe že končala z Wimbledonom Preplah med tenisači Šport Dva velika favorita zaradi okužbe že končala z Wimbledonom

"Žal mi je, da moram z vami deliti informacijo, da sem pozitiven na covid-19. Bil sem v samoizolaciji in upal sem, da bom pripravljen, vendar se še vedno ne počutim dobro in ne morem igrati na najvišji ravni. Moje srce je strto, ker ne bom igral v Wimbledonu in ker bom na tak način končal sezono na travi. Veselim se nastopa na turnirju prihodnje leto," je na Instagramu sporočil Hrvat.

V luči tega razkritja je v srbskih medijih zavladala panika, da bi lahko Čilićeva usoda doletela tudi njihovega glavnega aduta. "Novakim mukam ni videti konca: ga bodo zaradi Hrvata izključili iz Wimbledona?" so prispevek naslovili pri Blicu.

Še korak dlje so šli pri Informerju. "Škandal, Angleži želijo Đokovića izključiti s turnirja! Đoković v težavah zaradi Hrvata," so zapisali.

Šokirala Šport Bombastično razkritje o covidu-19: "Imeli smo tihi dogovor"

Znano je tudi, da je Nole pred uvodnim dvobojem v All England Clubu odpovedal nastop na ekshibiciji, vendar za to ni navedel nobenega konkretnega razloga. Kljub temu se je kasneje pojavil na obračunu prvega kroga, v katerem je po štirih nizih strl odpor Korejca Soonwoo Kwona.

Medtem ko srbski novinarji trepetajo za Đokovića, po podobne skrbi pestijo tudi njihove španske kolege. Đoković se je namreč pred dnevi na osrednjem igrišču rokoval z Rafaelom Nadalom, slednji pa je za povrhu še treniral z Italijanom Matteom Berretinijem, ki se je zaradi okužbe prav tako že poslovil od turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.