Šport
9829 ogledov

Sodnik debelo gledal Đokovića, nihče ni razumel, zakaj

Novak Đoković Epa
Novak Đoković se po uvrstitvi v osmino finala Wimbledona ni rokoval z glavnim sodnikom.

Srbski teniški as Novak Đoković, ki se na sveti travi All England Cluba poteguje za prvi grand slam v letošnji sezoni, je v tretjem krogu turnirja gladko s 3:0 v nizih odpravil rojaka Miomirja Kecmanovića (6:0, 6:3, 6:4).

Dvoboj je minil brez kakšnih posebnosti ali vroče krvi, zato je marsikoga presenetilo, ko Đoković po zmagi ni segel v roko glavnemu sodniku. Izkazalo se je, da je bilo njegovo navidez zgovorno dejanje povsem naključno, Srb pa je v pogovoru z novinarji obljubil, da se bo delivcu pravice opravičil.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa
"Res nisem?" je bil presenečen rekorder po številu tednov na vrhu ATP lestvice. "Aha, zato me je po koncu tako debelo pogledal. Pomislil sem na to, ali sem mu sploh segel v roko. Opravičil se mu bom, nič osebnega ni bilo. Eno leto se nismo smeli rokovati zaradi covida, očitno mi je pustilo posledice," je pojasnil.

Prav covid-19 je v teh dneh znova pereča tema v Londonu, kjer so zaradi pozitivnega vzorca turnir zapustili Italijan Matteo Berrettini, Hrvat Marin Člić in Španec Roberto Bautista-Agut. Španec Rafael Nadal je priznal, da se zaradi nevarnosti okužbe večinoma zadržuje v svoji najeti hiši. Đoković, eden izmed redkih necepljenih udeležencev turnirja, ima v tem pogledu nekoliko bolj sproščen odnos, čeprav tudi sam pravi, da se zaradi povečanega števila okužb izogiba nepotrebnemu tveganju.

"Pred začetkom tunirja sem nekajkrat obiskal London. Nisem preveč zaskrbljen. Poskušam ostati zdrav in osredotočen ter odigrati dober turnir. Ne razmišljam o tem, ali se bom okužil s covidom. Toda previdnost ni nikoli odveč, še posebej po tem, kar smo prestali v zadnjih dveh letih," je povedal Srb.

V Wimbledonu trenutno ni v veljavi pravila, po katerem bi igralcu, ki je pozitiven na covid-19, lahko preprečili nastop na turnirju. Igralci, ki so prostovoljno odpovedali udeležbo, so odločitev sprejeli na podlagi kolegialnega odnosa do konkurentov oziroma simptomov, zaradi katerih ne bi mogli igrati po svojih najboljših močeh.

Šport: Srbijo zajela panika: ali bo Đoković zaradi Hrvata izključen z Wimbledona? Velika drama Šport Srbijo zajela panika: ali bo Đoković zaradi Hrvata izključen z Wimbledona? Šokirala Šport Bombastično razkritje o covidu-19: "Imeli smo tihi dogovor"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.